Praktisk informasjon vedrørende leie av selskapslokaler

Leie av lokaler og områder ved Norsk Maritimt Museum


Hvor tidlig bør lokalet bookes?

Det er lurt å være tidlig ute med booking av lokalet. Dette gjelder særlig ved bryllup, konfirmasjon, julebord og sommerfest, da det ofte er mange som skal feire i samme tidsrom. Populære datoer for bryllup og konfirmasjon kan bli booket så tidlig som et år i forkant. Kurs og seminar bør bookes minst én måned før. Ta gjerne kontakt selv om dere er litt sent ute. Vi klarer som regel å finne gode løsninger på kort varsel.


Er det mulig å leie lokaler i fellesferien?

Nei, vi holder stengt hele juli måned for alt av utleie til arrangementer.

 

Hvordan foregår betalingen?

Når dato for arrangementet er fastsatt, avtaler vi tidspunkt for betaling. Vi fakturerer for hele leiebeløpet i forkant av arrangementet, og faktura må være betalt før lokalene tas i bruk. Unntaket er seminarer og konferanser der vi fakturerer etter gjennomførelse. Faktura utstedes fra Norsk Folkemuseum, avd. Norsk Maritimt Museum, og et fakturagebyr på 50 NOK tilkommer.


Hva skjer hvis arrangementet avlyses?

Ved en eventuell avbestilling, refunderes leiebeløpet i henhold til hvilket arrangement som er avtalt. Merk at avbestillingsfrist varierer avhengig av typen arrangement. Ved avbestilling innen fristen, vil innbetalt leie refunderes. Ved senere avbestilling vil leie ikke refunderes.

ArrangementAvbestillingsfrist
Bryllup9 måneder
Konfirmasjon6 måneder
Selskap / firmafest / firmamiddag3 måneder
Mottakelse2 måneder
Dåp / navnefest1 måned
Seminar / konferanse6 uker

Ved seminar / konferanse fakturerer vi etter gjennomførelse. Da tilkommer et gebyr på 5.000 NOK dersom det avbestilles mindre enn 6 uker før arrangementsdato.


Hva er inkludert i leiebeløpet?

Når dere leier selskapslokale er rigg, hvite damaskduker, damaskservietter, hvite lys og lysestaker inkludert. Dere får tilgang til salen Triton som har egen terrasse på sørsiden. Salen er meget godt egnet til mottakelse med velkomstdrink, og til kaffe og kaker senere på kvelden. 

Det er gratis trådløst nettverk i hele huset. Projektor, lerret og lydanlegg finnes i øvre lokale Røylen og er inkludert i leien. Vask av lokalet tar vi oss av.

Ved seminar på Røylen er rigg av lokalet, bruk av AV-utstyr, kaffe/te gjennom dagen, lunsj med mineralvann, samt kake til ettermiddagspausen inkludert i leien. Dere får også tilgang til eget område for lunsjavvikling, samt at bord blir dekket for dette.


Hva er ikke inkludert i leiebeløpet?

Blomsterdekorasjoner på bordene er ikke inkludert, men TG Selskapsmat kan være behjelpelige med dette. Eventuelt kan blomster bestilles fra egen leverandør med levering til museet, eller dere kan ta med egne blomster gitt at de er klare til å settes rett på bordet. Dere må selv ta med vaser eller beholdere til blomsterdekorasjonene.

Vi kan stille med projektor og lydanlegg, men kilden (f.eks. laptop med HDMI) må medbringes. Det er dessverre ikke tilgang på printer i lokalet.


Er lokalene tilrettelagt for bevegelseshemmede?

Ja, alle våre områder er tilrettelagt for adkomst med rullestol.


Kan menyer tilpasses for allergier?

Ja, vennligst gi beskjed om eventuelle allergier ved bestilling.


Kan vi ta med egen mat eller drikke?

Nei, det er ikke tillatt med egen mat eller drikke. Mat og drikke må kjøpes gjennom TG Selskapsmat. Ved bryllup kan det gjøres unntak for enkelte kaker om ønskelig. Vær oppmerksom på at TG Selskapsmat har egne avbestillingsfrister og gebyrer.


Hvem står for organisering og sikkerhet?

Det vil være personale fra TG Selskapsmat til stede under hele arrangementet.
Museet er tilknyttet Zone Security, og TG Selskapsmat kan tilkalle vekter ved behov.

Hvordan håndteres bar og drikke etter maten?

Vertskapet kan velge å betale all drikke for gjestene og bli fakturert etter forbruk, eller gjestene kan betale for drikke selv. Vi har løsninger for kortbetaling. Det kan også tilrettelegges for en kombinasjon, med bonger og deretter kortbetaling.

Hvor lenge har vi lokalet og hvor lenge kan vi holde på?

Dette avhenger av typen arrangement. Dere får lokalet på selve dagen dere leier. Hvis dere ønsker å levere pynt i forkant, kan vi være behjelpelige med å ta i mot dette. Det kan også avtales før arrangementet hvor pynten skal være.

Seminarer foregår normalt mellom kl. 09:00 og kl. 16:00, med rom for en viss grad av fleksibilitet. Ved dåp og konfirmasjon avsluttes arrangementet senest kl. 21:00. Ved bryllup og firmafest må kvelden avsluttes i Røylen kl. 02:30, og alle gjester må være ute senest kl. 03.00. Tidsrammer bør avtales med TG Selskapsmat i forkant.

Kan seminarer avsluttes med middag på kvelden?

Ja, men da trenger vi 1-1,5 time for å rigge om lokalet. I denne perioden må deltakerne forlate lokalet. Det er mulig å bestille omvisning ved et av museene i området for denne perioden, enten ved Norsk Maritimt Museum, Frammuseet eller Kon-Tiki Museet. Alle museene ligger under fem minutters gange fra Røylen. Etter omvisning kan det serveres en ​aperitiff i Triton, etter avtale med TG Selskapsmat. Kvelden må avsluttes i henhold til de rammer som gjelder firmafest, beskrevet over.

Hvordan kommer vi oss til dere på dagtid?

Norsk Maritimt Museum ligger ytterst på Bygdøynes, med adresse Bygdøynesveien 37. Buss nummer 30 mot Bygdøy kjører via Bygdøynes på dagtid. For å komme seg til Bygdøynes med bil, sykkel eller til fots, følg E18 eller Bygdøy Allé og ta av mot Bygdøy i rundkjøringen nær Skøyen. Følg skiltingen til Norsk Maritimt Museum.

Er det parkeringsplasser i nærheten?

Det er kommunal og privat parkering (mot avgift) på området, og ledige parkeringsplasser rett utenfor lokalet kan benyttes av leietakere på leiedatoen (gjelder ikke reserverte plasser). Sykkelparkering er til venstre for hovedinngangen.

Hvordan er transporten inn til sentrum på kveldstid?

På kveldstid går det kun buss fra stoppestedet Fredriksborg, som ligger ca. 10 minutters gange fra museet. Siste buss derfra i retning Oslo sentrum går kl. 00:16 på hverdager. Fredag og lørdag går det i tillegg nattbuss hvert 30. minutt. Skøyen stasjon ligger ca. 5 minutter unna med bil.

Er det mulig å ta båt til og fra Bygdøynes?

Ja, mellom mars og oktober går Bygdøyfergen mellom Rådhuskaien og Bygdøynes. For mer informasjon, priser og avgangstider se Båtservice Sightseeing AS.

Er det mulig å bestille båt?

Ja, sammen med vår samarbeidspartner Båtservice Sightseeing AS kan vi tilby leie av sightseeingbåt fra april til oktober. Båtens kapasitet er på maks 100 personer.

For henting ved Rådhuskaien, båttur til Bygdøynes og senere retur til Rådhuskaien er prisen 19.500 NOK før midnatt. For kun turen fra Bygdøynes til Rådhuskaien er prisen 12.990 NOK. For henting etter midnatt påløper det et nattillegg på 1.680 NOK per påbegynte time. For transport til andre steder, ta kontakt for et pristilbud.