Hopp til hovedinnhold

Praktisk informasjon vedrørende leie av selskapslokaler

Leie av lokaler ved Norsk Maritimt Museum


Hvor tidlig bør lokalet bookes?

Det er lurt å være tidlig ute med booking av lokalet. Dette gjelder særlig ved bryllup, konfirmasjon, julebord og sommerfest, da det ofte er mange som skal feire i samme tidsrom. Populære datoer for bryllup og konfirmasjon kan bli booket over et år i forkant. Kurs og seminar bør bookes minst to måneder før. Ta gjerne kontakt selv om dere er litt sent ute. Vi prøver å finne gode løsninger, selv på kort varsel.


Er det mulig å leie lokaler i fellesferien og helligdager?

Nei, vi holder stengt hele juli måned, samt helligdager for alt av utleie til arrangementer.

 

Hvordan foregår betalingen?

Når dato for arrangementet er fastsatt, og reservasjonen er bekreftet av dere sender vi faktura for leiebeløpet. Lokalet anses ikke som booket før leiebeløpet er innbetalt. Vi fakturerer for hele leiebeløpet i forkant av arrangementet, og faktura må være betalt før lokalene tas i bruk. Unntaket er seminarer og konferanser der vi fakturerer etter gjennomførelse. Faktura utstedes fra Norsk Folkemuseum, avd. Norsk Maritimt Museum, og et fakturagebyr på 50 NOK tilkommer.


Hva skjer hvis arrangementet avlyses?

Ved en eventuell avbestilling, refunderes leiebeløpet i henhold til hvilket arrangement som er avtalt. Merk at avbestillingsfrist varierer avhengig av typen arrangement. Ved avbestilling innen fristen, vil innbetalt leie refunderes. Ved senere avbestilling vil leie ikke refunderes.

Arrangement Avbestillingsfrist
Bryllup 12 måneder
Konfirmasjon 6 måneder
Selskap / firmafest / firmamiddag 3 måneder
Mottakelse 2 måneder
Dåp / navnefest / minnemarkering 1 måned
Seminar / konferanse 8 uker

Ved seminar / konferanse fakturerer vi etter gjennomførelse. Det tilkommer et gebyr på 5.000 NOK dersom det avbestilles mindre enn 8 uker før arrangementsdato.


Hva er inkludert i leiebeløpet?

Når dere leier selskapslokale er rigg, hvite damaskduker, damaskservietter, elektriske lys og telysholdere inkludert. Til større arrangementer inngår salen Triton som har egen terrasse på sørsiden. Salen er meget godt egnet til mottakelse med velkomstdrink, og til kaffe og kaker senere på kvelden. 

Teknisk utstyr: 

Det er trådløst nettverk i hele huset, og lydanlegg, lerret og projektor i selve Røylen som kan brukes gratis. Vi anbefaler å bruke bærbar PC med HDMI til prosjektor. Om man ikke har bærbar PC med HDMI, må man ta med eget egnet utstyr, samt egen overgang til HDMI. Vi tilbyr ikke teknisk support på dagen, så gjester har ansvar for å betjene vårt utstyr selv. Vi har en enkel bruker manual som viser hvordan utstyret betjenes som sendes ut på forespørsel.

Vask av lokalet tar vi oss av.


Hva er ikke inkludert i leiebeløpet?

Blomsterdekorasjoner på bordene er ikke inkludert, men FoodOccasion kan være behjelpelige med dette. Eventuelt kan blomster bestilles fra egen leverandør med levering til museet, eller dere kan ta med egne blomster gitt at de er klare til å settes rett på bordet. Dere må selv ta med vaser eller beholdere til blomsterdekorasjonene.


Er lokalene tilrettelagt for bevegelseshemmede?

Ja, alle våre områder er tilrettelagt for adkomst med rullestol.


Kan menyer tilpasses for allergier?

Ja, dette avtales direkte med FoodOccasion.


Kan vi ta med egen mat eller drikke?

Nei, det er ikke tillatt med egen mat eller drikke. Mat og drikke må kjøpes gjennom FoodOccasion. Vær oppmerksom på at FoodOccasion har egne avbestillingsfrister og gebyrer.


Hvem står for organisering og sikkerhet?

Det må være personale fra FoodOccasion til stede under hele arrangementet.
Museet er tilknyttet Zone Security, og FoodOccasion kan tilkalle vekter ved behov.

Hvordan håndteres bar og drikke etter maten?

Vertskapet kan velge å betale all drikke for gjestene og bli fakturert etter forbruk, eller gjestene kan betale for drikke selv. FoodOccasion har løsninger for kortbetaling. Det kan også tilrettelegges for en kombinasjon, med bonger og deretter kortbetaling.

Hva er tillatt i forhold til pynting?

Det er ikke tillatt å feste ting i vegger/tak eller lignende. Det er ikke lov å flytte på museets gjenstander som er i lokalet, dette gjelder alt fra monitorer til veggpynt. Det er ikke lov å feste ting på fasaden av bygget. Det er ikke tillat med konfettikanon eller levende lys. Er dere så uheldig å påføre skader på bygninger eller interiør plikter leietaker å betale erstatning - beløpet settes skjønnsmessig ut ifra omfanget av skaden. Alt medbrakt musikkutstyr og dekorasjoner må rigges ned samme dag/kveld som arrangementet foregår, med mindre noe annet er avtalt med FoocOccasion. 

Hvis dere ønsker å levere pynt i forkant, kan vi være behjelpelige med å ta imot dette, slik at det er lett tilgjengelig på selve arrangements dagen. 

Hvor lenge har vi lokalet og hvor lenge kan vi holde på?

Dette avhenger av typen arrangement. Dere får lokalet på selve dagen dere leier fra museet åpner. 

Seminarer foregår normalt mellom kl. 09:00 og kl. 16:00, med rom for en viss grad av fleksibilitet. Ved dåp og konfirmasjon avsluttes arrangementet senest kl. 22:00. Ved bryllup og firmafest må kvelden avsluttes i Røylen kl. 02:30, og alle gjester må være ute senest kl. 03.00. Tidsrammer må avtales med FoodOccasion i forkant.

Kan seminarer avsluttes med middag på kvelden?

Ja, men da trenger vi 1,5 - 2 timer for å rigge om lokalet. I denne perioden må deltakerne forlate lokalet. Det er mulig å bestille omvisning ved et av museene i området for denne perioden, enten ved Norsk Maritimt Museum, Frammuseet eller Kon-Tiki Museet. Alle museene ligger under fem minutters gange fra Røylen. Etter omvisning kan det serveres en ​aperitiff i Triton, etter avtale med FoodOccasion. Kvelden må avsluttes i henhold til de rammer som er beskrevet over.

Hvordan kommer vi oss til dere på dagtid?

Norsk Maritimt Museum ligger ytterst på Bygdøynes, med adresse Bygdøynesveien 37. Buss nummer 30 mot Bygdøy kjører via Bygdøynes på dagtid. For å komme seg til Bygdøynes med bil, sykkel eller til fots, følg E18 eller Bygdøy Allé og ta av mot Bygdøy i rundkjøringen nær Skøyen. Følg skiltingen til Norsk Maritimt Museum.

Er det parkeringsplasser i nærheten?

Det er kommunal og privat parkering (mot avgift) på området, og ledige parkeringsplasser rett utenfor lokalet kan benyttes av leietakere på leiedatoen (gjelder ikke reserverte plasser). Sykkelparkering er til høyre for inngangen til lokalet.

Hvordan er transporten inn til sentrum på kveldstid?

På kveldstid går det kun buss fra stoppestedet Fredriksborg, som ligger ca. 10 minutters gange fra museet. Siste buss derfra i retning Oslo sentrum går kl. 00:16 på hverdager. Fredag og lørdag går det i tillegg nattbuss hvert 30. minutt. Skøyen stasjon ligger ca. 5 minutter unna med bil.

Er det mulig å ta båt til og fra Bygdøynes?

Ja, mellom mars og oktober går Bygdøyfergen mellom Rådhuskaien og Bygdøynes. For mer informasjon, priser og avgangstider se Båtservice Sightseeing AS.

Er det mulig å bestille båt?

Ja, sammen med vår samarbeidspartner Båtservice Sightseeing AS kan vi tilby leie av sightseeingbåt fra april til oktober. Båtens kapasitet er på maks 100 personer. 

 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2