Museumsbutikken FOB

 • Mini Empire Deep sea
  1/1
  Mini Empire Deep sea

 • butikkvare
  Norsk Maritimt Museum

Navnet "Fritt om bord" er hentet fra en vanlig klausul i kjøpskontrakter levert skip FOB (Free on Board). Det spiller også på den unike beliggenheten til Norsk Maritimt Museum - rett ved sjøkanten og med en fantastisk utsikt utover Oslofjorden.

Sortimentet skal gjenspeile maritim historie gjennom et variert utvalg norsk design, innovasjon og entreprenørskap, som har dannet grunnlaget for norsk sjøfart og er en forutsetning for at den maritime næringen fortsatt har framtiden foran seg.

Det er en økende interesse for norske designere og kvalitetsprodusenter i utlandet og disse unike produktene ønsker vi at våre besøkende fra både fjernere strøk og nabolaget skal få tilgang til. 

 • Seabling
  Seabling


Vi har også gleden av å presentere Seabling– en smykkekolleksjon. Forsker Synne Skjulstad sammen med ektemannen Vemund Barstad Bermingrud står bak designprosjektet. De samler havplastbiter på hytta og ved strender i Oslofjorden, og setter de sammen med ekte sølv og gull til øredobber eller anheng,"Vi vil bidra til å sette fokus på selve problemet med forurensningen, men også vise at plastsøppel kan forvandles til noe vakkert eller interessant,"sier Synne Skjulstad.

I mai 2018 ble Seabling presentert på konferansen «Jewellery in the 21sth Century: Digital Meets Handmade» i USA. Seabling har også et samarbeid på trappene med Nordic Ocean Watch i Hoddevik.

Noen av våre nordiske varemerker: 

Armor Lux
A Storm Design
Aalesund Oljeklede AS
By On
Cora Ball
Dale of Norway
Designparken
Devold
Ekelund Linneväveriet 
Ferm Living
Fjåk Chocolate
Hadeland glassverk
Holviks
Hübsch
Lego
Londji
Lucie Kaas
Mini Empire
Nedre Foss
Normann Copenhagen
North Sea Salt Works
Notem
Opro norske emaljeprodukter
Permafrost
Porsgrund Porselænsfabrik AS
Røros Tweed
Scandinavian Surface AS
Skandinavisk
The NorwegianT
Yager & May

Vi har også unike produkter fra belgiske "When Objects Work" og franske "Le Filet Filt."

Velkommen innom for en hyggelig handel!