Hopp til hovedinnhold

Gruppebesøk

Å oppleve våre utstillinger med en god omviser løfter museumopplevelsen!

Vi tilbyr opplevelsesrike, spennende og varierte omvisninger for grupper i våre utstillinger tilpasset de besøkendes behov. Kontakt oss for å høre om hvordan vi kan skreddersy en unik maritim opplevelse for din gruppe på museet.

Priser

Gjester som får omvisning i museet av våre guider, får gå på egenhånd i utstillingene samme dag. Grupper på over 30 pers. deles opp. Vi tilbyr halv pris på gruppeomvisning nummer to.

Priser Gjester som får omvisning i museet av våre guider, får gå på egenhånd i utstillingene samme dag. Grupper på over 30 pers. deles opp. Vi tilbyr halv pris på gruppeomvisning nummer to.
Innenfor åpningstid På kveldstid eller i helger
Gruppeomvisning på inntil 20 personer NOK 1500 NOK 4000
Gruppe på inntil 30 personer* NOK 2000 NOK 4500
Kveldsåpent museum, per time NOK 750
Gruppepris uten omvisning > 10 personer NOK 90 pp

Bestilling

Omvisninger må bestilles i god tid før besøket, minimum to uker. Vi tar ikke imot grupper på mandager oktober- mars.

Kontakt oss på booking@marmuseum.no.

Praktisk informasjon

Spesiell tilrettelegging
Gi oss gjerne beskjed på forhånd hvis gruppen har behov for spesiell tilrettelegging. Jo mer vi vet på forhånd jo bedre blir besøket.

Betaling
Betaling kan foregå kontant/kort eller ved faktura. 
Vennligst oppgi betalingsform og eventuelt rett fakturaadresse ved bestilling. Fakturagebyr er 50 kr.

Oppmøte
Ved bestilt omvisning vil vår omviser møte dere ved ankomst i besøkssenteret.

Transport
Norsk Maritimt Museum ligger i Bygdøynesveien 37. Ta buss 30 til stoppested BYGDØYNES. Det er egen bussparkering mellom Fram og Gjøa-bygget. I sommerhalvåret (fra mars til oktober - se egen rutetabell) går rutebåt 91 fra Rådhusplassen til Bygdøynes. 

Det er også Bysykkel-stativ på Bygdøynes.

Mat og drikke
Det er mulig å bestille lunsj eller velkomstdrink til gruppen i forkant av omvisningen. Ta kontakt med vår Kafe FJORD.

Våre omvisninger

Til sjøs!

Sjøen er en spesiell arbeidsplass,  og det mange som har og har hatt sin arbeidsplass mellom bølgene. Omvisingen er en reise i sjøfolks liv gjennom tusen år.

Mannskapsbilde

Vår maritime historie

Som et landsdekkende museum for maritim kulturarv og har vi utstillinger om kystkultur, sjøfart og marinearkeologi. I denne omvisingen får man lære mer om samspillet mellom mennesket og havet; både som næringsvei, arbeidsplass, i kunsten, til lyst og mye mer.

Nærbilde av Skroget av en brun vikingbåt

Våre tidligste fartøyer og reiser

Arkeologiske funn gir oss stadig ny kunnskap om våre formødre og forfedres fartøyer og reiser. Denne omvisingen starter med en reise fra Norges eldste båt (200 fvt.) via vikingetiden og til de siste ti-årenes utgravninger i Bjørvika i Oslo.

Fembøring, båt med seilet oppe

Båten og fisken

Museets rike båtsamling gir viser et samspill mellom mennesket og havet, med vekt på natur, ressurser og tradisjonsbåtens utforming. Omvisingen gir et innblikk i hvordan kystbefolkningen overlevde og drev næring på 1800-tallet.

Barna og havet

Barn har alltid vært en del av livet på og ved havet. I museets utstillinger møter vi flere av dem! For eksempel møter vi førstereis og Emily som vil redde havet. Denne omvisingen tar for seg generell sjøfartshistorie, men er spesielt tilrettelaget for barn og voksne som sammen vil oppdag havets spennende historier. Vi bruker litt ekstra tid på historier om barn og stopper opp ved noen ekstra spennende gjenstander som er gøy å se for både barn og voksne!

Brygga ved Norsk maritimt museum, blått vann til høyre.

Kunsten og arkitekturen

Museet har en helt spesiell og særegen og prisvinnende arkitektur. Bygget rommer både en stor kunstsamling og har en skulpturpark. Omvisingen tar for seg både kunsten og arkitekturen, og hvordan uttrykket speiler vår felles, maritime arv.

Bilde av modellskip av Yara Birkeland. Fremste halv del vises, skipet er hvit og blått.

Sjøfart NÅ!

Innovasjon, effektivisering og teknologiske nyvinninger har alltid vært en viktig del av sjøfarten, og gjort at sjøfarten stadig er i utvikling i tiden mot det grønne skiftet. Omvisingen tar utgangspunkt i utvikling fra 1950 til 2050, fra før containerens tid til det grønne skiftet.

Spesialomvisning

Museet tilbyr også spesialomvisninger med tema etter kundens ønske.

 

Museum24:Portal - 2024.10.08
Grunnstilsett-versjon: 2