Hopp til hovedinnhold

Studiebesøk og utlån

Midlertidig stengt for besøk til magasin

Studiebesøk

Midlertidig stengt for besøk til magasin

Formidling av samlingene er en viktig del av Stiftelsen Norsk Folkemuseums oppdrag, og vi ønsker å imøtekomme alle henvendelser på best mulig måte. På grunn av store interne prosjekter må vi nå dessverre avslå henvendelser om besøk til magasin frem til utgangen av 2024. 

Vi er åpen for å gjøre unntak for bestemte forskningsprosjekter. Se ordinære retningslinjer for kontaktinformasjon.

Retningslinjene for besøk til samlingene:

  • Besøket må avtales minimum 2 uker i forveien. Det tas forbehold om kapasitet og det kan i perioder være noen ukers ventetid.
  • Send en henvendelse hvor du forteller om bakgrunn og formål med besøket. I henvendelsen skal det fremgå om du ønsker å fotografere, ta mønster eller kopiere gjenstanden. 
  • Det er i utgangspunktet kun mulig å få ut fem gjenstander per besøk. I spesielle tilfeller kan man be om flere.
  • En liste med inventarnummer på de prioriterte gjenstandene sendes til magasin@norskfolkemuseum.no. For å finne inventarnummer på gjenstandene kan du gå inn på https://digitaltmuseum.no/owners/NF. Ikke alle gjenstander er tilgjengelige for visning selv om de står oppført i museets database. De kan være på utstilling ved museet, til konservering, eller på utlån hos andre museer.
  • Dersom du ønsker foto av gjenstander for annet enn privat bruk, ta kontakt med Bildebyrået

Magasinforvaltningen nås på:

Utlån

Midlertidig stengt for utlån av gjenstander

Formidling av samlingene er en viktig del av Stiftelsen Norsk Folkemuseums oppdrag, og vi ønsker å imøtekomme alle henvendelser på best mulig måte. På grunn av store interne prosjekter må vi nå dessverre avslå henvendelser om utlån frem til utgangen av 2024.  

For utlån gjeldende fra og med 2025 kan vi vurdere dette. Det bør da sendes inn en søknad snarest mulig. Henvendelser sendes til post@norskfolkemuseum.no  

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2