Hopp til hovedinnhold

På egenhånd på museet

Barnehager og skoleklasser er hjertelig velkommen til å besøke museet sammen med sine lærere.

Her er noen tips til deg som har planlagt å besøke museet på egenhånd, uten omvising. Alt for å gjøre besøket deres så bra som mulig.

Gratis inngang
Klasser og barnehager som ønsker å besøke museet på egenhånd kommer inn gratis i museets ordinære åpningstid. Fem lærere og medfølgende voksen gratis per gruppe (maks 30 elever). Er dere en stor gruppe anbefaler vi å dele opp gruppen. Dere deler museet med andre besøkende. Som lærer har du ansvar for klassen din og for at de skal ta hensyn til andre besøkende. Lærere og medfølgende voksne har ansvar for elevene under hele besøket.

Åpningstider
Høgsesong (1. april – 30. sep.) er museet åpent alle dager kl. 10:00-17:00.
Lavsesong (1. okt. - 31. mars) er museet åpent tirsdag - søndag kl. 11:00-16:00, med unntak av høstferien og vinterferien. Da vi holder åpent mandag.
I lavsesong er skoleklasser og barnehager med avtale om opplegg velkommen fra kl. 10:00.

Transport
Ta buss 30 til stoppested BYGDØYNES eller rutebåt 91 i sommerhalvåret fra Rådhusplassen til BYGDØYNES (båten er gratis for barnehagebarn).

Der er buss- og handikapparkering på Bygdøynes, besøksadressen er: Bygdøynesveien 37.

Fortell oss gjerne at dere kommer
Dere kan gjerne fortelle oss at dere kommer, selv når dere skal gå på egen hånd. Fortell når dere planlegger å komme, hvor mange dere er og om det er noen spesiell utstilling dere ønsker å besøke.

Bestill besøket deres her:

Oppmøte og registering
Ved ankomst skal lærer henvende seg i besøkssenteret og registrere at gruppen er kommet.

Garderobe og toalett
Garderoben finner dere på høyresiden etter museumsbutikken i entreområdet. Ytterjakker og større sekker og vesker må legges i oppbevaringsboksene. Dere finner toaletter både i inngangsetasjen og på dekk 3.

 

Matpakkerom 
Det er plass til å spise matpakken inne på museet hele året. Matpakkerommet er i entreområdet, imellom butikken og garderoben. Det er også mulig å ta å spise lunsjen utendørs under tak. Grupper og skoleklasser som har bestilt omvisning har førsterett på å bruke matpakkerommet. Rydd og vask etter dere har brukt matpakkerommet, dere finner vaskeutstyr i rommet. Det er ikke tillatt med mat og drikke i museets utstillinger.

Trivselsregler

For at dere og alle våre gjester skal får den beste opplevelsen av utstillingene husk …

  • lærer/ledsager har ansvaret for barna/elevene når de er på Norsk Maritimt Museum.
  • for at alle skal ha det trivelig, må alle bevege seg forsiktig rundt i utstillingen. Unngå å løpe, så slipper man å falle og slå seg eller løpe inn i noen. Snakk med hverandre i et normalt stemmeleie.
  • gjenstandene er skjøre og skal ikke berøres.
  • å rydde etter dere. Forlat områdene i ryddig stand, slik dere selv ønsker å finne dem. Ta gjerne med matpakken ut eller til bordene ved garderoben. Ingen mat og drikke er tillatt i utstillingene.
  • adgang for barna/elevene til butikk og kafe avtales med besøkssenteret.
  • at utstillingene skal dere oppleve sammen - barn og voksen.

Glemte eiendeler blir lagret i to uker og deretter kastet.

Hadde dere en god opplevelse på museet fortell det gjerne videre! Var ikke alt som det skulle, fortell det til oss.

Bilde av to hefter. Hefte "Båten" har en oransje sirkel med en hvit trekant inni og en strektegning av en tradisjonsbåt. Det andre hefte står det  "Oppdag havet" inni en blå klatt.

Undervisningsmateriell

Skoleklasser som er på egenhånd på museet kan få klassesett av våre aktivitetshefter. Heftene passer for 1. til 7. trinn.

OPPDAG HAVET
Heftet er laget til utstillingen «Oppdag havet» på dekk 3. Utstillingen er et magisk undervannseventyr om myter, monstre og havets helter. En historisk reise med marinearkeologiske funn og marin forsøpling i form av plastmonstre. I heftet skal eleven finne ulike ting i utstillingen, dra på ord-jakt og bli kjent med materialer. Bak på heftet er det en «PlastChallenge» og barna får heftet med hjem.

BÅTEN
Heftet er laget til utstillingen «Sjøveien» som vises i Båthallen. I utstillingen finner du flere av tradisjonsbåtene fra museets rike båtsamling og gjenstander fra de store utgravingene som har foregått de siste to tiårene i Bjørvika i Oslo. I heftet skal elevene se og lære hva en tradisjonsbåt er. De må finne ut hva delene i båten heter, hva den er laget av og kanskje hvorfor den har den formen den har.  

Be om heftene i besøkssenteret når dere kommer. Ta med skrivesaker!

Museum24:Portal - 2024.09.30
Grunnstilsett-versjon: 2