Oppdag havet

Vår nyeste utstilling "Oppdag havet", åpnes våren 2020, og skal omkranse utstillingen om dagens maritime næringer, «Norge er havet». Den setter fokus på marin forsøpling og vil få deg til å bli glad i havet!

Deler av utstillingen blir fornyet med en søppelhistorisk miljøtunnel som skal vise ulike tidsepokers avfall via eksplosjonen i plastforurensning av havet til en ønsket fremtid. Det vi nok gleder oss mest til blir nok den magiske undervannsverden for våre yngste besøkende. Her kan både små og store boltre seg i en dypet, som er befolket av småskumle monstre og den skumle kraken. Kanskje kan barna hjelpe marmælen som fryser i en plastflaske og lengter tilbake til den varme sjøvotten?

  • Modell av utstillingen. Pjotr Sapegin/ Kristin Günther
    1/1
    Modell av utstillingen. Pjotr Sapegin/ Kristin Günther

Våre besøkende vandrer gjennom undervannsgrotter, over anemoner og i undervannslaboratoriet og lærer ikke bare om havets mange vesener men også konsekvensene av plastforsøpling.

"Norge er havet" stenges f.o.m. 2. desember 2019

I forbindelse med bygging av ny utstilling stenger vi også utstillingen "Norge er havet" for publikum i ombyggingsperioden. Velkommen til spennende museumsopplevelser våren 2020!