Hopp til hovedinnhold

Oppdag havet

I utstillingen «Oppdag havet» møter man myter, monstre og havets helter. Fortellingene om havet er spennende og mangfoldige. Vi vil at du skal bli glad i havet!

Bli med når vi oppdager havet! Det hele begynner med vår venn marmælen, som forteller sin historie og tar deg med ned i dypet. Dykk ned i undervannsgrotten, oppdag anemoner og tareskog. Ta turen inn i plastlaboratoriet og til den fantastiske ubåten! Her lærer du ikke bare om havets mange mytiske skapninger og nyoppdagede arter, men også om konsekvensene av plastforsøpling. Vi byr på et innblikk i bruk av havet gjennom 500 år, fra utslippsfri seilskutetid, via dampdrift og oljealder, mot framtidens grønne løsninger. 

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Vi vil at du som besøker oss skal bli glad i havet, lære om hvor avhengige vi er av det og forstå hva som må til for å snu den destruktive utviklingen.  

  • To barn under blå søppelbølge, gutt som peker
    1/1
    «Søppelbølgen» er en av utstillingens hovedinstallasjoner, og viser ulike tidsepokers avfall gjennom 500 år; fra arkeologiske funne mot synlige bevis på den plastforurensningen. Metro Branding

Om utstillingen

Utstillingen åpnet i 2021, og er gjort mulig med støtte fra blant annet Handelens Miljøfond. Utstillingens unike design er levert av Norwegian Toolbox AS ved kunstnerne Pjotr Sapegin og Kristin Günther, som også involverte flere kunstnere som Tina Jensen, Ståle Larsen, Fedor Sapegin, Per Jonas Lindstrøm, Gun Nilsen, Atle Ove Martinussen som bidragsytere. 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2