Hopp til hovedinnhold

Vinterferieprogram for AKS/SFO

Velkommen til en spennende vinterferieuke på Norsk Maritimt Museum. Vi tilbyr formidlingsopplegg for AKS/SFO mandag til fredag i vinterferien uke 8.

Aktiviteter må bestilles i god tid før besøket. Bestillingen er kun gyldig når du har fått en bekreftelse fra oss. 

Klasser, barnehager og AKS/SFO som ønsker å besøke museet på egenhånd kommer inn gratis. Gi oss gjerne beskjed at dere kommer.

Prøv deg som arkeolog

Bli med og prøv deg som arkeolog når vi graver og finner krittpiper, skår og andre gjenstander fra gamle Oslo havn. Du får bli med inn i båthallen der du kan se Barcode 6, et ekte båtvrak fra 1600-tallets Bjørvika.

Les mer om opplegget her

 • Mandag - fredag i vinterferien kl. 10.00, 11.00 og 12.00​​.
 • 500,- per gruppe.

På reise med Sally Jones!

Bli med på reise med  Sally Jones! Vi begynner med en lesestund der vi blir kjent med Sally Jones. Deretter setter vi kursen gjennom museet før vi kaster vi loss i utstillingen og går om bord på Queen of Congo, besøker "Gorilla Bar" og utforsker jungelen.

Bli med gorillaen Sally Jones på hennes eventyrfylte reise på de syv hav, gjennom farefull jungel og skumle havner. Møt den fordomsfrie sjømannen Chiefen, som blir hennes venn for livet. Dette er en utstilling som er laget på barnas premisser og de får utfolde seg fysisk i Sally Jones' magiske univers. 

 • Mandag til fredag i vinterferien kl. 10.00, 11.00 og 12.00.
 • 300,- per gruppe

Båteventyret

Båteventyret er en reise langs Norges langstrakte kyst, her får barna se, oppleve og lære om menneskene og de små trebåtene. Vi finner ut hvordan fiskerne overlevde på fiske i en liten åpen båt midt på vinteren og kler oss ut som fiskere. Og ikke minst får barna høre om forlis og storm, skreien som ble tørrfisk, kjempe blekkspruten og andre sjømonstre.

 • Mandag til fredag i vinterferien kl. 10.00, 11.00 og 12.00.
 • 300,- per gruppe

Barnas båtverksted

Bygg båt i Barnas båtverksted i vinterferien! Vi har mulighet for å ta imot grupper på inntil 15 barn, to grupper pr dag. Hos oss kan du bygge din egen klossebåt som du får med deg hjem. I verkstedet møter du hyggelige venner av museet, som forteller om alt fra hundevakt til skorsteinsmerker om du spør! Aktiviteten koser 60 NOK pr. sett, og du velger antall barn som skal delta på aktiviteten. ​

Bygg din egen modellbåt med god hjelp fra båtbyggermestere.

 • Tirsdag, onsdag og torsdag i vinterferien kl. 10.00 og 11.00. 
 • Aktiviteten koser 60 NOK pr. sett, og du velger antall barn som skal delta på aktiviteten.

Splitting av stokk

Møt Bendik båtbygger i vårt båtbyggeri KLINK

Bli med inn i vårt båtbyggeri og få et innblikk i hvordan vikingene bygde og brukte båtene sine. Bendik viser deg hvordan helt særegne håndverksteknikker formet båtene, og hvordan vikingtidens båtbyggerne jobbet for å rekonstruere båtene. 

Her får elevene mulighet til å prøve seg på både spikking og høvling. Her kan de også se en av vikingbåtene fra Gokstadfunnet (utlånt fra Vikingtidsmuseet). Her kommer barna tett på håndverket og en ekte vikingbåt!

 • Tirsdag og onsdag i vinterferien kl. 10.00. 
 • ​500,- per gruppe, 15 elever pr. gruppe.
 • Varighet på ca. 45 min