Hopp til hovedinnhold

Vinterferie på Maritimt Museum

VI har spennende vinterferieprogram for hele familien!

Bendik viser elever hvordan man kløyver en trestokk på tradisjonelt vis

Møt Båtbygger Bendik i KLINK båtbyggeri

21., 23., 25. og 26. februar

  • 13.00 – 15.00

    Bli med når vi inviterer hele familien til å bli med inn i KLINK båtbyggeri og møte båtbyggeren! Her kan du oppleve vikingtidens båtbygging, når vi nå skal bygge en rekonstruksjon av en av de største av småbåtene fra Gokstadfunnet. Den originale vikingbåten kan du se her og er ca. 1100 år gammel. Det skal spikkes trenagler, kiler og splittes ut båtbord. Sammen med båtbyggeren kan du prøve å spikke nagler eller bli med i konkurransen om hvem som kan høvle det lengste høvelspon! Prøv selv og få et innblikk i hvordan håndverksteknikker former båtene og hvordan båtbyggerne jobber for å rekonstruere dem.

Barnas båtverksted er åpent

19., 21., 22., 23. og 26. februar

  • 12.00 – 15.00

    I Barnas båtverksted møter barna hyggelige venner av museet, som forteller om alt fra hundevakt til skorsteinsmerker om du spør. De hjelper dere naturligvis også i gang med byggingen av båtsettene, som du betaler for i resepsjonen. Pris: Ordinær museumsbillett, med et tillegg på 60,- NOK per byggesett. Betales med kort i resepsjonen.

Barn som sitter på et gulv og setter sammen en knust keramikk tallerken

Prøv deg som arkeolog!

21., 22. og 23. februar

  • 13.00 – 13.45

    Bli med og prøv deg som arkeolog når vi graver og finner krittpiper, skår og andre gjenstander fra gamle Oslo havn. Aktiviteten skjer i Båthallen, der du kan se Barcode 6, et ekte båtvrak fra 1600-tallets Bjørvika.