Hopp til hovedinnhold

Rekonstruksjon av vikingtidsbåt

Velkommen til KLINK båtbyggeri og Vikingtidens båtbygger

  • 1/1
    Båtbygger Bendik Skogvold i arbeid med rekonstruksjon av Gokstadbåten i KLINK båtbyggeri. FOTO: Beate Kjørslevik/NMM

En reise i båtbyggerkunst

Mens Vikingskipshuset holder stengt, stiller Norsk Maritimt Museum, i samarbeid med Kulturhistorisk museum, ut en av vikingbåtene fra Gokstadfunnet. Det skal også bygges en replika i museets nye båtbyggeri som har fått navnet KLINK.

Den nye utstillingen "Vikingtidens båtbygger" setter fokus på vikingtidens tradisjonshåndverk og båtbygging. Her kan du kan se en av de originale båtene fra Gokstadhaugen. 

Vikingenes båtbyggere framstilte hurtiggående farkoster med større håndverksmessig dyktighet enn noen gang tidligere. Hoveddelen av utstillingen vil være rekonstruksjon av en av de mindre båtene fra Gokstadhaugen. Rekonstruksjonsarbeidet skal gjennomføres med vitenskapelige og eksperimentelle metoder som kan gi hittil ukjent kunnskap om vikingenes fartøyer.

Vikingtidens båtbygger og KLINK båtbyggeri

Publikum får oppleve båtbygging og eksperimentell arkeologi på nært hold. Replikaen av den ene Gokstadbåten skal brukes til formidling og opplevelser i lang tid framover, og være en varig investering i den framtidige utviklingen av museumsmiljøet på Bygdøy. 

Båtbyggingsprosjektet skal holde på i fire år og er støttet av Sparebankstiftelsen og Stiftelsen UNI.

  • Rekonstruksjonstegning av Fredrik Johannessen publisert i 1940. Viking. Tidsskrift for norrøn arkeologi. Bind IV
    1/1
    Rekonstruksjonstegning av Fredrik Johannessen publisert i 1940

Kinosalen er åpen

I forbindelse med utstillingen "Vikingtidens båtbygger" i KLINK båtbyggeri vises 2 filmer om vikingskipene i kinosalen vår med varighet på til sammen 15 min. Filmene er produsert for Vikingskiphuset, Kulturhistorisk Museum.

Se hva du kan oppleve i KLINK og Båthallen

  • 1/1

Kjøl til en vikingbåt

  • 1/1

Nytt Vikingskipshus

Mens Vikingskipshuset holder lukket for å gjøre plass til nytt fantastisk museumsbygg, får du nå muligheten til å se en av vikingbåtene i utstillingen "Vikingtidens båtbygger" som skal åpne på Norsk Maritimt Museum. Prosjektet er et samarbeid med Kulturhistorisk museum og vil pågå i om lag fire år, mens det bygges nytt museumsbygg til de eksisterende samlingene på Vikingskipshuset.