Rekonstruksjon av vikingtidsbåt

Velkommen til KLINK båtbyggeri og Vikingtidens båtbygger

En reise i båtbyggerkunst

Mens Vikingskipshuset holder stengt, vil Norsk Maritimt Museum i samarbeid med Kulturhistorisk museum stille ut en av vikingbåtene fra Gokstadfunnet og bygge en replika i museets nye båtbyggeri som har fått navnet KLINK.

Den nye utstillingen "Vikingtidens båtbygger" setter fokus på vikingtidens tradisjonshåndverk og båtbygging. Her kan du kan se en av de originale båtene fra Gokstadhaugen.

Vikingenes båtbyggere framstilte hurtiggående farkoster med større håndverksmessig dyktighet enn noen gang tidligere. Hoveddelen av utstillingen vil være rekonstruksjon av en av de mindre båtene fra Gokstadhaugen. Rekonstruksjonsarbeidet skal gjennomføres med vitenskapelige og eksperimentelle metoder som kan gi hittil ukjent kunnskap om vikingenes fartøyer.

•  (Foto/Photo)
    1/3
    (Bilde 1 av 3)
  • Nærbilde av Skroget av en brun vikingbåt (Foto/Photo)
    2/3
    Vikingbåt fra Gokstad Beate Kjørslevik/ Norsk Maritimt Museum (Bilde 2 av 3)
  • Båtbygger ved Norsk Maritimt Museum, Lars Stålegård, undersøker akterstevnen på vikingtidsbåten fra Gokstadhaugen. (Foto/Photo)
    3/3
    Båtbygger ved Norsk Maritimt Museum, Lars Stålegård, undersøker akterstevnen på vikingtidsbåten fra Gokstadhaugen. Norsk Maritimt Museum (Bilde 3 av 3)

Vikingtidens båtbygger og KLINK båtbyggeri

Publikum vil kunne oppleve båtbygging og eksperimentell arkeologi på nært hold. Replikaen av den ene Gokstadbåten vil kunne brukes til formidling og opplevelser i lang tid framover, og vil være en varig investering i den framtidige utviklingen av museumsmiljøet på Bygdøy.

Båtbyggingsprosjektet vil vare i fire år og er støttet av Sparebankstiftelsen og Stiftelsen UNI.

• Rekonstruksjonstegning av Fredrik Johannessen publisert i 1940. Viking. Tidsskrift for norrøn arkeologi. Bind IV (Foto/Photo)
    1/1
    Rekonstruksjonstegning av Fredrik Johannessen publisert i 1940

Nytt Vikingskipshus

Mens Vikingskipshuset holder lukket for å gjøre plass til nytt fantastisk museumsbygg, får du nå muligheten til å se en av vikingbåtene i utstillingen "Vikingtidens båtbygger" som skal åpne på Norsk Maritimt Museum. Prosjektet er et samarbeid med Kulturhistorisk museum og vil pågå i om lag fire år, mens det bygges nytt museumsbygg til de eksisterende samlingene på Vikingskipshuset.