Gode grunner til å besøke oss!

Utsikten!

 • (Foto/Photo)
  Norsk Maritimt Museum

Fra utstillingen "Til sjøs!" kan du nyte en flott utsikt over Oslofjorden i ro og mak. La deg trollbinde fra det ytterste punktet på museet, av passerende ferger, cruiseskip, fraktbåter, seilbåter og fritidsbåter.

Norges eldste båt

 • (Foto/Photo)
  Norsk Maritimt Museum

På Norsk Maritimt Museum kan du se Norges eldste båt, Stokkebåten. Den 2200 år gamle uthulte eikestammen ble funnet i Sørum i 1997 og er et eksempel på selve urbåten i flere kulturer. Opplev den på nedre dekk i utstillingen "Skipet".

Maritime kunstperler

 • (Foto/Photo)
  Norsk Maritimt Museum

Opplev hav og sjø gjennom norske kunstneres øyne. Gram-samlingen er vår malerisamling, som byr på vakre kunstperler fra kystlivet. Samlingen inkluderer verk av en rekke anerkjente norske kunstnere, inkludert Axel Revold, Hans Gude og Christian Krohg.

Bli med på et eventyr mellom jungel og hav

 • Gutt arbeider i styrhuset ombord på Queen of Congo (Foto/Photo)
  Norsk Maritimt Museum

Ta turen inn i det fantastiske universet til Chiefen og Sally Jones. Gå langs havnen eller ta en pause i "Gorilla Bar". Noen vil kanskje heller stå til rors på skipet "Queen of Congo". Dette er stedet for den lekne, og du finner utstillingen på dekk 3. Følg også med for datoer til skuespillet "Mellom Jungel og Hav"!

Arrangementer og foredrag

 • (Foto/Photo)
  Norsk Maritimt Museum

Vi arrangerer ulike omvisninger og foredrag. Følg med på våre nettsider for å se hva som skjer i tiden fremover.

Klikk her for å gå til kalenderen

Gode naboer

 • (Foto/Photo)
  Norsk Maritimt Museum / Heidi Thöni Sletten

Når du har tatt turen til Bygdøynes, kan du også legge et besøk innom de ikoniske museene Fram og Kon-Tiki museet. Museene forteller historier om polarhelter og oppdagelsesreisende på alle våre hav. Fellesbilletter fås kjøpt hos alle museene.