Hopp til hovedinnhold

Ta båtførerprøven på Svanen

Bli med på ungdomsseilas med Svanen og Redningsselskapet. Vi seiler ut i Oslofjorden og er i løpet av seilasen innom flere havner i Ytre Oslofjord og lenger sørover. Sammen med nye venner kan du ta båtførerprøven og få spennende maritime opplevelser. Alt i løpet av en sommeruke.

Gjeng med ungdommer som lærer knuter om bord på skip

Båtførerprøvetokt - uke 26 og 32 i 2024

Påmønstring mandag kl. 10:00 ved Norsk Maritimt Museum, Bygdøynes, Oslo. 
Avmønstring fredag kl. 16:00 ved Norsk Maritimt Museum, Bygdøynes, Oslo.
Deltakerne er selv ansvarlige for transport til Bygdøynes.

Pris: kr. 6500,- 

Prisen inkluderer kost og losji i fem dager, samt digitalt læremateriell. Digitalt læremateriell sendes ut i god tid før seilasen. Vi anbefaler alle som skal delta på tokt og som skal ta båtførerprøven om å sette seg inn i det digitale læremateriellet før seilasen.

For de som ønsker å avlegge båtførerprøven tilkommer eksamensavgift på kr. 837,-. Deltakerne må selv registrere seg og betale prøveavgift på Båtførerregistreret. Båtførerprøven avholdes i Redningsselskapets lokaler på Lysaker fredag 28. juni og 9. august.


Sommerens seilaser er fullbooket.

Samarbeid mellom Redningsselskapet og Norsk Maritimt Museum

Gjennom mange år har Redningsselskapet og Norsk Maritimt Museum samarbeidet om båtførerprøvetokt på skonnerten Svanen. Sammen ønsker vi å sette søkelys på godt sjømannskap, og gi barn og unge muligheten til å lære sjøsikkerhet i unike omgivelser om bord på Svanen. Vi skal ha det gøy, få nye venner og lære både godt sjømannskap. Dette toktet passer for ungdom mellom 13-19 år. 

For å gå opp til båtførerprøven må du ha fylt 14 år. Du vil da få utstedt båtførerbevis når du er 16 år. Prisen for å ta testen er i år 837kr.

Kontakt
Tom Erik Preststulen

Skipper, SS Svanen

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1