Hopp til hovedinnhold

SY "Venus"

SY Venus ble bestilt av Wilhelm Frimann Meyer fra Bergen i 1889. SY "Venus" er tegnet som lystbåt, og er det best bevarte eksemplaret av Archers originale lystbåter.

Venus harmeget lang liste over regattaseire i Marstrand, Hankø, Landsregattaene og Vestlandsregattaenei tiden 1889-1919. Etter at Fred Olsen, Quatro Ltd. i 1987 utførte enomfattende restaurering av skøyta, også med støtte fra Riksantikvaren, bleden donert til Norsk Maritimt Museum der hun er registrert som NSM.1002. Hun er erklært verneverdig av Riksantikvaren.

  • Skøyta S/Y Venus i vannet, tre seil, fire personer ombord. I bakgrunnen utsikt til skog.
    S/Y Venus ble bestilt av Wilhelm Frimann Meyer fra Bergen i 1889. S/Y "Venus" er tegnet som lystbåt, og er det best bevarte eksemplaret av Archers originale lystbåter. Norsk

Seiler fremdeles meget godt

Sidenseilbåten kom i museets eie i 1988 har Thoralf Qvale stått for en iherdiginnsats for bruk og bevaring, gjennom en forvaltningsavtale mellomSeilskøyteklubben Colin Archer (SSCA) og museet. Fra 2013 kom Are Qvale og SiriSeterelv også med som forvaltere og skippere på Venus igjennom museets avtalemed SSCA.