Hopp til hovedinnhold

Nina Refseth blir ny direktør i Stiftelsen Norsk Folkemuseum

Styret i Stiftelsen Norsk Folkemuseum har vedtatt å ansette Nina Refseth som ny stiftelsesdirektør fra 1. september 2020. Hun kommer fra jobben som administrerende direktør ved Museene i Sør-Trøndelag (MiST).

  • Nina Refseth blir ny direktør i Stiftelsen Norsk Folkemuseum Camilla Moe Rødven, Studio Prud

Stiftelsen Norsk Folkemuseum består av Eidsvoll 1814, Bogstad gård, Bygdø Kongsgård, Norsk Maritimt Museum, Ibsenmuseet og Norsk Folkemuseum. Nina Refseth overtar stillingen som direktør etter Olav Aaraas.

En institusjon som er viktig for hele Norge

Den nye direktøren gleder seg til å ta fatt på arbeidet.

– Stiftelsen Norsk Folkemuseum er en viktig institusjon for hele Norge, med stor faglig tyngde og sterk oppslutning fra publikum. Jeg er svært glad og ydmyk for å kunne bidra til å videreutvikle den faglige kvaliteten og gjøre oss relevante for stadig nye publikumsgrupper, sier hun.

Bred erfaring fra kultursektoren

Styreleder Gunn Karin Gjul er veldig glad for at Refseth har takket ja til stillingen som ny direktør.

– Med Nina får vi en erfaren leder med bred erfaring fra kultursektoren. Hun vil i samspill med alle som jobber i stiftelsen ta tak i de store muligheter og utfordringer stiftelsen Norsk Folkemuseet møter framover. Dette vil bidra til å løfte stiftelsen videre, sier styrelederen.

Nina Refseth kommer fra stillingen som administrerende direktør ved museene i Sør-Trøndelag (MiST), og har tidligere vært blant annet konserndirektør i mediehuset Amedia, direktør ved Norsk Filminstitutt og forlagsdirektør i Det Norske Samlaget.

Refseth er utdannet cand. philol med hovedfag i idéhistorie og har hatt en lang rekke styreverv. For tiden er hun styreleder i Medier24 AS og det Norske Teatret. Hun er styremedlem i NTNU, og har tidligere vært styremedlem i blant annet VG og Kagge forlag.

For mer informasjon og intervjuer, kontakt:

Tonje Bruun, kommuniksjonsansvarlig. 
Epost: tonje.bruun@norskfolkemuseum.no
Telefon: 41 666 426