Spor - Svalbard

Juni Dahr og Norsk Maritimt Museum inviterer til en eksklusiv teaterforestilling av "Spor - Svalbard". Oppsetningen vises i den nyrestaurerte Båthallen som åpnet for publikum i sommer.

  • Juni Dahr portretterer kvinne med gevær og stor lue (Foto/Photo)
    Juni Dahr i Spor - Svalbard Visjoner Teater

Spor – Svalbard er utviklet av Juni Dahr etter flere opphold på Svalbard i samarbeid med jazzmusikerne Tore Brunborg og Per Oddvar Johansen.

Her portretteres fire kvinner som dro sammen med ektemenn eller andre fangstfolk til isødet for å overvintre og fangste. Manuset er utviklet fra dagbøker og bøker av og med de fire fangstkvinnene Wanny Woldstad, Christiane Ritter, Ellen Dorthea Nøis og Berntine Johansen.

– Polarhistorien handler som oftest om menn. Nå er det på tide å trekke kvinnene som deltok, fram. Jeg prøver med forestillingen å få fram essensen i de ukjente historiene, sier Dahr.

Dahr beskriver livet i fangsthyttene og jakten gjennom ord, kroppsspråk, rekvisitter, i finstemt samspill med saksofonist Tore Brunborg og perkusjonist Per Oddvar Johansen.

Velkommen!

Vår kafe holder åpent og dørene til Båthallen åpner kl. 17:45. 
Forestillingen starter kl. 18:00 
Pris: 430 NOK. 

Spor - Svalbard i den nye Båthallen på Norsk Maritimt Museum

  • Fembøring, båt med seilet oppe (Foto/Photo)
    Fembøringen i Båthallen Beate Kjørslevik/ Norsk Maritimt Museum

Opplev Juni Dahr og musikere i den vakre, nyrestaurerte Båthallen. Under det spisse taket, med et særegent arkitektonisk uttrykk og blant de vakre tradisjonsbåtene, kan du oppleve denne eksklusive forestillingen. Publikum får anledning til å besøke denne fantastiske utstillingen i forkant av forestillingen. 

Juni Dahr

Har turnert og gjestet store deler av verden med sitt eget kompani Visjoner Teater som hun er kunstnerisk leder for. Hun er bl.a. kjent for Jeanne d`Arc, Ibsen Kvinner, Kristin Lavransdatter, Kassandra, Markens Grøde, Et Dukkehjem i Wesselsgate 15 og Hedda Gabler på Sæterhytten. Nyeste produksjoner Spor - Svalbard Movements. Hun har skapt mange prosjekter med musikere, mange som Teaterkonserter. Juni har bl.a. mottatt Fulbright Scholarship, Critics Award i Los Angeles, Ibsen Prisen, Telenors Kulturpris og Eckboes kulturpris og Oslo Bys Kulturpris, Gammleng Prisen, og nominert til Hedda-prisen.

Per Oddvar Johansen

Har turnert verden som medvirkende i ulike musikalske konstellasjoner. Han kan høres på mer enn åtti album, og medvirkende og sentral i utgivelser med Torbjørn Sunde, Jan Erik Kongshaug, kvartetten TINGeLING, Solveig Slettahjells «Slow Motion Orchestra». Han har spilt med Joshua Redman, Arild Andersen og Bugge Wesseltoft. Han har mottatt seks Spellemannspriser, sammen med musikerkolleger. Han spiller med Visjoner Teater og har vært med å skape Spor - Svalbard Movements.

Tore Brunborg

Tenor- og sopransaksofonist, arrangør, komponist og har blitt en av de mest etterspurte jazzsaksofonister i landet. Sammen med bande Masqualero har han skapt stor musikk på flere festivaler og vunnet tre Spellemannspriser. Han har skapt musikk til Visjoner Teater, bl.a. til forestillingen Markens Grøde og Spor - Svalbard Movements. Ved Vossajazz 2013 ble han tildelt norsk jazzlivs høyeste utmerkelse, Buddy-prisen, for 2012.