Sommer på Maritimt Museum

10 gode grunner til å besøke oss i sommer - en perle i Oslo med maritime opplevelser for store og små!

Utsikten!

• Norsk Maritimt Museum

Fra utstillingen kan du nyte utsikten over Oslofjorden i ro og mak. La deg trollbinde fra det ytterste punktet på museet når cruisebåter, ferger, fraktebåter, seilbåter og fritidsbåter som passerer i sitt eget tempo.

Maritime kunstperler

• Norsk Maritimt Museum

Se hav og sjø gjennom norske kunstners øyne. Gram-samlingen er vår malerisamling som byr på vakre kunstperler fra kystlivet av kjente norske kunstnere, blant annet Axel Revold, Hans Gude og Christian Krohg.

Norges eldste båt

• Norsk Maritimt Museum

På Norsk Maritimt Museum kan du se Norges eldste båt, Stokkebåten. Den 2200 år gamle uthulte eikestammen ble funnet i Sørum i 1997 og er et eksempel på selve urbåten i flere kulturer. Opplev den i vår utstilling på nedre dekk i vår utstilling om "Skipet".

Speed Tour - Høydepunkter i museet

• Norsk Maritimt Museum

Liten tid, men likevel lyst å få med deg alt? Bli med på vår "Speed Tour" og få en innføring i museets høydepunkter. Omvisningen er på engelsk og er inkludert i museumsbilletten.  Tidspunkt: tirsdag, onsdag og torsdag kl.11:00 og 13:00 i hele sommer!

"Fjordbyen" - salgsutstilling i museets kafé

• Fjordbyen illustrasjon
    Alyona Storm

Kunstner Alyona Storm viser illustrasjoner inspirert av Oslos bydeler, øyer og byens havn, og fremstiller Oslo som en fjordby. Illustrasjonene er til salgs i museumsbutikken FOB.

Historisk seilas på Oslofjorden med Vaaghals

• Trebåten Vaaghals på vannet med to seil, minst fem personer ombord, kveldssol, land i bakgrunnen.
    Norsk Maritimt Museum

Bli med på en grønn aktivitet med renessansebåten Vaaghals og opplev Oslo fra sjøsiden. Seilas torsdag, fredag, lørdag uke 33, 34 og 35.Ingen forkunnskaper er nødvendig. Billetter selges i besøkssenteret til Norsk Maritimt Museum. Pris: Voksne 295,-/ Barn 150,-/ Familie (2+3) 900,- Varighet: ca 1,5 timer inkl. sikkerhetsinnføring.

Bli med på et eventyr mellom jungel og hav

• Gutt arbeider i styrhuset ombord på Queen of Congo
    Norsk Maritimt Museum

Ta turen inn i det fantastiske universet til Chiefen og Sally Jones. Gå langs havnen her eller ta en pause i "Gorilla Bar". Noen vil kanskje heller stå til rors på skipet "Queen of Congo". Dette er stedet for den lekne og du finner utstillingen på dekk 3.

For den lekne

• Barn spiller "Sjøens motorvei"

Hos oss kan du også prøve deg som skipsmegler i spillet "Sjøens motorvei" og konkurrere med vennene dine om hvem som er best til å frakte biler eller bulk over store havområder. Dette finner du på dekk 3. På dekk U kan du kjøre taubåten "Southampton" i vårt innendørs båtbasseng. Polletter får du i besøkssenteret.

Fjordterrassen - Med utsikt over Oslofjorden

• På Fjordterrassen med utsikt mot spissen og Fjorden
    Norsk Maritimt Museum

Nyt et deilig måltid ved sjøkanten på Fjordterrassen. Her kan du få smake vår deilige fish & chips og ta et glass med noe godt. Du har uhildet utsikt over Oslofjorden og kan se byen fra sjøsiden og følge med på små og store båter på vei inn til havnen. Fjordterrassen holder åpent hver dag fra 11:00-17:00.

Gode naboer

• Norsk Maritimt Museum / Heidi Thöni Sletten

Når du har tatt turen til Bygdøynes, kan du også legge et besøk innom de ikoniske museene Fram og Kon-Tiki museet. Museene forteller historier om polarhelter og oppdagelsesreisende på alle våre hav. Fellesbilletter fås kjøpt hos alle museene.