Hopp til hovedinnhold

"Vor ære og vor magt"

Inkludert Kaare Berntsens samling med skipsportretter og prospekter og maritime objekter fra Harald Salvesens samling

Salgsutstillingen med skipsportretter, sjøkart og maritime prospekter er i regi av Galleri Bygdøy Allé – Kunstantikvariat PAMA. Men på grunn av samlingens innhold og betydning i vår maritime historie, er det for Norsk Maritimt Museum en stor glede å få mulighet til å vise vårt publikum en slik kulturskatt. Under utstillingsdagene på Norsk Maritimt Museum vises samlingen «Et livslangt arbeid for den norske kulturarven, viktige skipsportretter og prospekter fra Kaare Berntsens samlinger» som helhet, men i tillegg vil det også bli utstilt noen utvalgte objekter fra den andre katalogen «Vor ære og vor magt». I denne sammenhengen vil vi spesielt fremheve den unike samlingen med skuteportretter fra perioden ca. 1780 – 1900.

  • Skutemaleri fra salgsutstillinga Vor ære og vor magt.
    1/1
    Skutemaleri fra salgsutstillinga Vor ære og vor magt.

Dette er en helt unik mulighet til å oppleve Kaare Bentsens samlinger i samspill med museets egen Gram-samling, og dermed er viktige norske samlinger med skuteportretter og marinemalerier representert side om side disse dagene.

Utstillingen på Norsk Maritimt Museum er åpen fredag 12. mai kl. 11.00 – 18.00, lørdag 13. mai og søndag 14. mai kl. 12 –16 i utstillingssalen "Nalu". Den 14. mai kl. 14.00 vil også førstekonservator Elisabeth Koren holde omvisning i Maritimt Museums nyåpnede utstilling "Torpedert. Krigsseilere under første verdenskrig".  

Fra mandag 15. mai fortsetter utstillingen hos Galleri Bygdøy Allé i Bygdøy Allé 67 og står frem til 10. juni. Til utstillingen er det utarbeidet to gjennomillustrerte kataloger som er tilgjengelig under utstillingen eller som kan lastes ned på web: http://www.galleribygdoyalle.no