Hopp til hovedinnhold

Reisebrev fra Sally Jones

Sally Jones trives best til sjøs! Derfor har hun vært ute og seilt med Christian Radich i høst. Les hennes reisebrev om opplevelser og oppdagelser på det store skipet.

11. november 2017

  • Norsk Maritimt Museum

Mitt første reisebrev

Nå har jeg vært om bord en uke og søndag stilte vi fra Las Palmas på Gran Canaria. Vi er tilsammen 84 ombord, 18 i den faste besetningen. Sammen skal vi seile over Atlanteren til St. Maarten i Karibia.Vi har hatt en fin seiling sørøver og har hatt 25 seil oppe nesten hele tiden. I dag kom vi inn til Mindelo, havnestaden på øya Sao Vicente som er en av de større øyene i landet Cabo Verde som består av 10 øyer.Vi er på 17° nordlig latitude og vi har seilt nesten 1000 nautiske mil hit. En nautisk mil er 1,85 km.

Sally Jones

20. november 2017

  • Norsk Maritimt Museum

Andre brev

For en uke siden lettet vi anker og dro fra Mindelo. Vi fikk gå for motor i ett døgn, da det var lite vind, men siden da har vi satt alle segl! Vi styrer nå kurs 270°, rett vesterut på latitude 15°N. Siden vi reiste fra Cabo Verde har vi seilet 900 nautiske  mil. De to siste dagene har vi også sett hvaler.

I går, lørdag, rigget vi opp et basseng på dekk. Det ble jammen mange bølger i bassenget når skipet rullet i dønningene.

Sally Jones

23. november 2017

  • Norsk Maritimt Museum

Reisebrev fra Sally Jones, det tredje i rekken

Nå har vi vært på sjøen i snart en og en halv uke. Fra Cabo Verde har vi seilt 1440 nautiske mil. Vi følger passatvindene som har ført sjømenn over atlanteren i mange hundre år. Vi får også hjelp av den nordlige ekvatorialstrømmen som gir oss ekstra sjømil hv ert døgn.I går var jeg nede i maskinen og hjalp Chiefen. Her ombord er det ingen dampmaskin men en  høyhastighets dieselmotor. Det gikk likevel greit å komme inn i arbeidet. Se bildet jeg har lagt ved. I dag var det så varmt så vi stanset for å bade i havet. Det kjennes helt utrolig og tenke på at det er neste 4000 meter ned til havbunnen!

Fair winds

Sally Jones

28.november 2017

  • Norsk Maritimt Museum

Mitt siste reisebrev for denne gang

I morres så vi Guadelpope og Antigua og vi seiler nå i Karibia. Vi kommer legger til kai i St. Maarten om et par dager. Deretter setter jeg sjøbein og kommer innom Bygdøy for å se den nye utstillingen. Det gleder jeg meg til! Hils alle på Bygdøynes

Mange hilsener fra Sally Jones