Hopp til hovedinnhold

Passion for Ocean festivalen

Norsk Maritimt Museum er glade for å kunne være vertskap for årets Passion for Ocean-festival!
Den 3. juni vil hele uteområdet på Bygdøynes være fylt med spennende aktiviteter for oss som er glade i havet.

Illustrasjon over Bygdøynes under festivalen Passion for Ocean

For oss som er glade i havet!

Passion for Ocean arrangerer denne festivalen for å få folk til å digge havet og for å samle havaktører slik at dere kan møte hverandre og kanskje starte fruktbare samarbeid. Festivalen er en formidlingsarena der publikum skal lære, la seg inspirere og ha det gøy. Her skal publikum få bli glade i havet på grunn av god stemning og spennende innhold. 

Festivalen i Oslo finner sted på Bygdøynes 3. juni, men den arrangeres også andre steder i landet gjennom året. Les mer om flere festivaler her.

 • Mennesker som koser seg i solen på brygga
  1/5
  Helge Brekke
 • Smilende kvinne som undersøker tang under miljøfestivalen Passion for Ocean
  2/5
  Helge Brekke
 • Kvinne som padler på en stand up paddle med funn fra havet på brettet
  3/5
  Helge Brekke
 • Barn som leker under miljøfestivalen Passion for Ocean
  4/5
  Helge Brekke
 • Aktivitører i gule drakter viser frem funn fra havet foran en stor folkemengde
  5/5
  Helge Brekke

Ulike camper du finner under festivalen

Scenecamp: På scenen blir det konsert med Lisa-Maria fra MGPjr 2022 og Tonje Unstad med sitt “Musling med Melk”-show. Lei en Biolog dissekerer et spennende dyr fra havet og i Bryggeprat vi snakke om “30 x 30 - Hvordan skal vi verne 30% av havet innen 2030?”
Trashcamp: På trashcamp kan du se hva Fjord Cleanup finner av søppel i sjøen, lære hva Bymiljøetaten gjør for å begrense forsøpling av Oslofjorden og se hva havplast kan brukes til med Plastfabrikken.
Sjømatcamp: I sjømatcamp møter du Unge Kokker som lærer deg om tang og tare og mat fra havet. Kanskje får du smake på et blåskjell og? Det blir også salg av deilig sjømatjambalaya fra den lokale cafeen Hjemme hos Svigers.
Aktivitetscamp: prøv aktiviteter i og ved vann, feks. padling, SUP eller fridykking 
Vitecamp: På Vitecamp får du være med på å bevare Oslofjorden ved å bygge hummerhus med Marinreparatørene. Du får ogs se hva som lever i sjøen på Bygdøynes i akvariene til Lei en Biolog.
Historiecamp: Her møter du Kon-Tikimuse, Fram-museet og Norsk Maritimt Museum. Hva var marint avfall før plasten ble oppfunnet? Og hva skjer egentlig med isen på polene?
Fashioncamp: På fashioncamp lærer du om klesbransjen sin påvirkning på havet og hvordan du kan reparere og tenke nytt rundt brukt for å ta vare på kloden.


Her kan lese mer om campen, bidragsyterne eller melde på din egen organisasjon!

Møt Norsk Maritimt Museum på campen!

 • Barn som sitter på et gulv og setter sammen en knust keramikk tallerken
  Norsk Maritimt Museum / Heidi Thöni Sletten

Under festivalen har du anledning til å være med på opplegget "Søppel gjennom 1000 år" sammen med vår formidler. Her får du være med på et spennende opplegg der vi utforsker både gammel og ny søppel! Du finner oss på historiecampen mellom museene sammen med Fram og Kon-Tikimuseet. Her er det førstemann til mølla og opplegget er gratis.

 • Søppel gjennom 1000 år

  Dette kan du være med på kl. 11:30, 12:30 og 13:30. Oppmøte ved skilt utenfor Norsk Maritimt Museum. Maks 30 plasser pr gjennomføring.

Besøk museet og oppdag havet!

Hos oss kan du gå på egenhånd og oppdage havets helter, myter og monstre! Du finner utstillingen "Oppdag havet" på DEKK 3. Husk at barn under 18 år har gratis inngang hos oss!