Båtbygger eller arkeolog?

Hvordan vil du ha din barnebursdag?

Arkeolog for en dag

 • Barn sitter i sirkel, leker arkeologer, graver ut funn fra sandkasser. (Foto/Photo)
  Norsk Maritimt Museum

Lær om og opplev hvordan marinearkeologer jobber.

Bli med og opplev hvordan en arkeolog graver frem blant annet perler, mynter, biter av keramikk og rester av det som en gang kanskje var et skute. Sammen utforsker vi funnene og prøver løser løse gåten om hvordan man levde før.  

Servering i Lounge eller i Kafe FJORD.

På med på reise med Chiefen og Sally Jones

 • Barnebursdag i utstillinga Sally Jones, minst sju barn og to voksne er tilstede. (Foto/Photo)
  Norsk Maritimt Museum / Heidi Thöni Sletten

En magisk blanding av lek og blodig alvor.

Barna blir kjent med Chiefen og Sally Jones gjennom en liten fortellerstund og en liten runde i museet, før de kan kast loss på Queen of Congo.Pølsermåltid i "Gorilla Bar" og videre kan barn gå på oppdagelsesferd i vår egen jungel!  

Bli med gorillaen Sally Jones på hennes eventyrfylte reise på de syv hav, gjennom farefull jungel og skumle havner. Møt den fordomsfrie sjømannen Chiefen, som blir hennes venn for livet. Dette er en utstilling som er laget på barnas premisser og de får utfolde seg fysisk i Sally Jones' magiske univers.  «På reise med Chiefen og Sally Jones» er en utstilling for barn og unge basert på den prisbelønte boken «Legenden om Sally Jones» av Jakob Wegelius (2008).

Servering i Gorilla bar.

Barnas båtverksted

 • Gutt i aksjon i Barnas båtverksted. På bordet foran gutten flere lekebåter av tre. (Foto/Photo)
  Norsk Maritimt Museum

Barnebursdag med hammer og spiker, her for barna laget klossebåter, akkurat slik man gjorde på bestemors tid! De for møte hyggelige veteraner fra sjøen, de aktive medlemmene i Norsk Maritimt Museums venner, som forteller om alt fra hundevakt til skorsteinsmerker om du spør. De hjelper dere naturligvis også i gang med byggingen av båtsettene.

Servering i Lounge eller i Kafe FJORD.

Svanen søker mannskap - fortellinger om seil, sjø og skipsrotter

 • Hengekøye ombord skip, ett barn i hengekøya, to barn utenfor, én voksen bak. (Foto/Photo)
  Norsk Maritimt Museum/Heidi Thöni Sletten

Bli med på oppdagelsesferd om bord på SS «Svanen»!

En gang var Norge en av verdens største sjøfartsnasjoner og vi hadde flere hundre store seilskip som fraktet varer som trelast og fisk fra Norge og kom tilbake med kakao, sukker, vanilje og bananer. Med disse skipene kom en liten del av verden til kai, og mange sjømenn kom hjem med gode historier fra et spennende liv på de syv hav.  Om bord får barna en smakebit på hvordan livet om bord på en seilskute var før i tiden. Hvordan de spiste, bodde og jobbet, hvordan de beskyttet seg mot sjørøvere, rotter og mus. Barna får selv lov til å stå til rors, ligge i hengekøye og kanskje vi sammen klarer å heise seil. Kort sagt: lære hva et seilskip er.

Maten serveres om bord, nede på banjeren eller oppe på dekk hvis været tillater det.

Shuffleboard-bursdag

 • Barn spiller shuffleboard. (Foto/Photo)
  Norsk Maritimt Museum / Beate Kjørslevik

Barna blir med på en lagturnering i Shuffleboard, og alle får spilt to til fire kamper.

Den fullstendige historien til shuffleboard er ikke kjent, men den har sitt opphav som går 500 år tilbake i tid. Bordspillet slik vi kjenner det i dag er utvilsomt inspirert av shuffleboard spilt på dekk om bord passasjerskip så tidlig så på 1870-tallet. På både passasjerskip og cruiseskip ble shuffleboard en populær aktivitet for passasjerene mellom havnene. Shuffleboardet på Norsk Maritimt Museum ble ble gitt i gave .   

Servering i Lounge eller i Kafe FJORD.