Norge er havet

Et interaktivt læringssenter

 • Barn spiller "Sjøens motorvei"
  1/4
  Norsk Maritimt Museum
 • Barn i utstillinga "Norge er havet".
  2/4
  Norsk Maritimt Museum
 • Barn i Norge_er_havet
  3/4
  Barn i utstillingen "Norge er havet"
 • Barn i utstillinga "Norge er havet".
  4/4
  Barn i utstillinga "Norge er havet". Norsk Maritimt Museum/ Beate Kjørslevik

"Norge er havet" stenges 2. desember 2019

Siste åpningsdag er 1. desember. Vi bygger ny utstilling og gjør om litt på det gamle og gleder oss til å gi deg nye museumsopplevelser til våren 2020! Velkommen.

Mer enn 90 % av all varetransport i verden skjer til sjøs. Uten moderne sjøtransport ville «globalisering» ikke være mulig. I utstillingen «Norge er havet» blir du invitert til å reflektere rundt nyere tids maritim virksomhet, med søkelys på spesialiseringsfartøyer og moderne skipsfartteknologi.

Utstillingen består av tematiske installasjoner som tar for seg alt fra miljøvern til historiske filmer om Oslo havn. Du kan prøve deg som skipsinspektør og lære hvordan moderne skip blir klassifisert og klargjort for reise. Du kan besøke et moderne norsk skipsverft og ved utkikksvinduet mot Oslofjorden kan du lære mer om Oslo havn i moderne transportøkonomi.  

Utstillingens høydepunkt er spillet «Sjøens motorvei». Her kan inntil fire personer eller lag konkurrere om å være den beste skipsrederen!  Du velger om du skal transportere biler fra Japan eller bulk fra Brasil. Gjennom spillet møter deltagerne utfordringer som påvirker en sikker og lønnsom frakt. Underveis må du ta stilling til bunkerspriser, pirattrusler og streikefare. Spillet passer best for lesekyndige og tar opptil 15 minutter å gjennomføre.