Nordiske klinkbåttradisjonsdager

Norsk Maritimt Museum inviterer i samarbeid med Forbundet KYSTEN til Nordiske klinkbåttradisjonsdager!

Opplev en feiring av Nordisk klinkbåttradisjon! Disse dagene får du demonstrasjon av seilmaking, båtbygging og filmvisning. Ikke minst får du en eksklusiv forsmak på den nye utstillingen i Båthallen som åpner våren 2022.

I anledning at søknaden om å skrive inn nordiske klinkbåttradisjoner på UNESCOs representative liste over menneskehetens immaterielle kulturarv skal vurderes på UNESCO-møtet i Paris i desember, vil vi dedikere disse dagene til nettopp nordiske klinkbåttradisjoner. Den klinkbygde båten er en spesiell nordisk båttype, som i rundt to tusen år har hatt stor betydning for nordboeres bruk av havet. Variasjonen er stor, men byggemetoden er tilnærmet den samme i hele Norden. Båtene har gjennom generasjoner bundet de nordiske folkene sammen fra kyst til kyst, brakt Norden ut i verden og verden tilbake til Norden.

 • Brun trebåt (Foto/Photo)
  1/1
  Norsk Maritimt Museum / Beate Kjørslevik

Program

onsdag 15. og torsdag 16. desember kl. 11:00 - 16:00

 • Klinkbåtbygging i Sentralhallen

  Tradisjonsbåtbyggere Einar Borgfjord fra båtbyggeriet ved Kystens Arv demonstrerer klinkbåtbygging.

 • Seilmaking i Sentralhallen

  Seglmakar Frode Bjøru fra Seglloftet på Jøa syr seil.

 • BåtLab'en holdet åpnet

  Norsk Maritimt Museums eget båtbyggerverksted holder åpnet. Her arbeider båtbygger Lars Stålegård med å gjenskape gamle båter funnet av museets arkeologer. I BåtLab'en kan du oppleve eksperimentell arkeologi og tradisjonshåndverk i aksjon!

 • 12.00 Omvising i Båthallen

  Få en eksklusiv forsmak på den nye utstillingen i Båthallen. I utstillingen vil samspillet mellom mennesket og havet. Museet skal igjen vise deler av båtsamlingen.

 • 14.00 Omvising i Båthallen

  Få en eksklusiv forsmak på den nye utstillingen i Båthallen. I utstillingen vil samspillet mellom mennesket og havet. Museet skal igjen vise deler av båtsamlingen.

 • Visning av filmen "Nordic clinker boat traditions - UNESCO nomination" (20 min.)

  Hver halve time (kl. 11:30, 12:30, 13:30 og kl. 14:30) KINOSALEN, DEKK U

 • Visning av filmen "Båtbyggerne" (30 min.)

  Hver hele time (kl. 11:00, 12:00, 13:00 og kl. 14:00) KINOSALEN, DEKK U

Endringer i programmet kan forekomme.