Miljøuke for skoleklasser

Kon-Tiki Museet og Norsk Maritimt Museum inviterer skoleklasser til å gå i gamle helters fotspor, løse miljørebusen vår og oppdage Oslos seneste arkeologiske utgravninger, der både nytt og historisk søppel blir avdekket.

  • Thor Heyerdahl
    Thor Heyerdahl Kon-Tiki museet

Gjennom "Thor Heyerdahl som den første miljøaktivist" ønsker Kon-Tiki museet å vise elevene miljøaktivisten Thor Heyerdahl. Da Heyerdahl seilte med sivbåten RA II i 1969 og 1970 oppdaget han oljesøl i sjøen over Atlanteren. Dette ble starten på hans arbeid for å redde verdenshavet. 

  • Båten Barcode 6, datert 1595, renses frem av arkeologene.
    Båten Barcode 6, datert 1595, renses frem av arkeologene.

På Maritimt Museum vil elevene kunne prøve seg som arkeologer for en dag inne på museet. De får muligheten til å lære mer om utgravingene i Oslo havn og Oslos søppel gjennom 1000 år og ikke minst bli med bak kulissene når våre konservatorer gjør klar blant annet arkeologiske gjenstander for utstilling. De siste årene har arkeologer gravet ut store deler av Oslo i Bjørvika og det har kommet til syne gamle skip, piper og skår. Vår tids søppel, alt fra biler, sykler og bildekk, har blitt funnet på havets bunn. 

Skoleklassene inviteres til å gå i gamle polarhelters fotspor, lære om Oslos seneste arkeologiske utgravninger og kanskje Thor Heyerdahls fortid vil inspirere ungdommens fremtid. Opplegget anbefales for elever på 5.-10.trinn

Sted: Museene på Bygdøynes, Kon-Tiki museet, Fram-museet og Norsk Maritimt Museum

Varighet: 10:00-14:00. Medbragt lunsj kan nytes utendørs om været tillater det eller i eget område for grupper og skoleklasser inne på Maritimt Museum.

Opplegget er gratis for skoleklasser med lærer. Det er begrenset med plasser, så det er "førstemann til mølla"- prinsippet som gjelder. Husk at alle skoleklasser alltid har gratis adgang til våre museer og kan se utstillingene på egenhånd i følge med lærer.

Kontakt for booking av omvisning for skoleklasser