Miljøuke for skoleklasser

Kon-Tiki Museet og Norsk Maritimt Museum inviterer skoleklasser til å gå i gamle helters fotspor, løse miljørebusen vår og oppdage Oslos seneste arkeologiske utgravninger, der både nytt og historisk søppel blir avdekket.

Introduksjon på Norsk Maritimt Museum

På Maritimt Museum vil elevene få en 30 minutters introduksjon til arkeologi og miljø. De vil lære mer om de unike utgravingene som i Oslo havn og Oslos søppel gjennom 1000 år og ikke minst bli med bak kulissene når våre konservatorer gjør klar blant annet arkeologiske gjenstander for utstilling. De siste årene har arkeologer gravet ut store deler av Oslo i Bjørvika og det har kommet til syne gamle skip, piper og skår. Vår tids søppel, alt fra biler, sykler og bildekk, har blitt funnet på havets bunn. 

På Kon-Tikimuseet

  • Thor Heyerdahl
    Thor Heyerdahl Kon-Tiki museet

Gjennom opplegget "Thor Heyerdahl som den første miljøaktivist" ønsker Kon-Tiki museet å vise elevene miljøaktivisten Thor Heyerdahl. Da Heyerdahl seilte med sivbåten RA II i 1969 og 1970 oppdaget han oljesøl i sjøen over Atlanteren. Dette ble starten på hans arbeid for å redde verdenshavet. 

Miljø på agendaen

  • Båten Barcode 6, datert 1595, renses frem av arkeologene.
    Båten Barcode 6, datert 1595, renses frem av arkeologene.

Elevene får utdelt et miljøhefte som leder dem gjennom alle tre museene Fram, Kon-Tiki og Norsk Maritimt Museum.

Skoleklassene inviteres til å gå i gamle polarhelters fotspor, lære om Oslos seneste arkeologiske utgravninger og kanskje Thor Heyerdahls fortid vil inspirere ungdommens fremtid. Opplegget anbefales for elever i grunnskolen og vi tilpasser opplegget etter klassetrinn.

Sted: Museene på Bygdøynes, Kon-Tiki museet FRAM-museet og Norsk Maritimt Museum

Varighet: 30 minutter innledning. Elevene går på egenhånd på museene mellom 10:00-14:00. Skoleklasser som melder seg på får tildelt et tidspunkt som de må møte opp på. Medbragt lunsj kan nytes utendørs om været tillater det eller i eget område for grupper og skoleklasser inne på Maritimt Museum.

Opplegget er gratis for skoleklasser med lærer. Det er begrenset med plasser, så det er "førstemann til mølla"- prinsippet som gjelder. Husk at alle skoleklasser alltid har gratis adgang til våre museer og kan se utstillingene på egenhånd i følge med lærer.

Seilas med Vaaghals

  • Fem barn i redningsvest ombord trebåten Vaaghals, to av barna vinker.
    Barn ombord Vaaghals.

Under miljøuken setter vi også opp korte seilturer på fjorden med renessansebåten Vaaghals. Båten har kapasitet til 12 personer per tur og hver tur varer ca 40 min. Alle som seiler med Vaaghals får en kort introduksjon i sikkerhet om bord. Vi stiller med nødvendig sikkerhetsutstyr. Husk klær etter vær om du skal være med på rotur.

Tidspunkt: 3.-6. juni kl. 10:00, 11:00 og 12:00 
Ta kontakt for å melde din klasse på til seilasen. Det er begrenset med plasser og det er "førstemann til mølla"-prinsippet som gjelder.

Kontakt for booking av omvising av skoleklasser