Mellom jungel og hav

- en stormende fortelling om Chiefen og Sally Jones.

  • Plakat for skuespillet "Mellom jungel og hav" i utstillinga Sally Jones, båten Queen of Congo på vannet, to skuespillere ombord.
    Norsk Maritimt Museum / Kristine Grændsen

Forestillingene er over for i høst, men følg med. Vi setter opp nye forestillinger på nyåret og utover våren 2019!

En førstereis lengter til sjøs. Å se verden, seile i stormer og oppleve kjærligheten, akkurat som i eventyrene, er er drøm. Og ikke minst å møte apen, den legendariske Sally Jones.

Fortellingen om Sally Jones har førstereisen hørt tusen ganger før, men blir aldri lei.

“Fortellingen begynner en tropisk uværsnatt…Da fødes en gorillaunge dypt inn i den afrikanske regnskogen. Verken måne eller stjerner lyser denne natten. Derfor spår flokkens eldste at den nyfødte kommer til å rammes av mange ulykker i fremtiden.”

Men når førstereisen møter en av sine store helter på brygga, blir fortellingen om Sally Jones mer enn bare en legende. Førstereisen, og de som måtte være til stede, blir med på reisen gjennom jungel og over hav. De må skuffe kull i maskinrommet, rømme fra synkende skip og trøste maskinister med kjærlighetssorg.

Dette er en forestilling om alt mellom jungel og hav, om vennskap, knuste hjerter og forliste skip. Om storm, svik og sjømannslov. Og midt opp i det hele finner vi en førstereis, en maskinist og en ape.

Barneforestillingen spilles på øverste dekk kl. 12:00 og kl. 13:30, i utstillingen «På reise med Chiefen og Sally Jones». Forestillingen er for barn mellom 5 - 12 år og er inkludert i museumsbilletten. Påmelding og henting av billetter til forestillingen gjøres i besøkssenteret når du kjøper inngang til museet. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder. NB: Det er kun barna som får billetter til teaterstykket, da det er begrenset med plass under forestillingen!


I rollene

Svart-hvitt portrett av skuespiller Kristine Grændsen i stykket "Mellom jungel og hav".

Kristine Grændsen

Kristine Grændsen er  skuespiller og deviser. Hun studerte ved Rose Bruford Drama School i London, og teaterhøyskolen RESAD i Madrid. Hun er medlem av det norsk/engelske teaterkompaniet Setesdal Collective som har spilt på blant annet Edinburgh Fringe og den franske festivalen Dreams Before Dawn. Hjemme i Norge har hun spilt med Antiteateret og er ofte å se på Det Andre Teatret. Med sistnevnte har hun vært med å utvikle og spille i forestillingen FTL og barneforestillingen Teaterkomiteen som skal turnere denne våren. Hun er også med i improgruppa Harald Impro.

Svart-hvitt portrett av skuespiller Preben Rongve i stykket "Mellom jungel og hav".

Preben Rongve

Preben Rongve utdannet seg som skuespiller i Paris hos ‘L’École Internatioanle de Theatre Jacques Lecoq’ i 2014. Det samme året startet han det prisvinnende kompaniet ‘Tooth + Nail Theatre Company’ og turnerte verden rundt. Etter endt turné i Australia (2017) har han bosatt seg i Norge for å fokusere mer på sine selvstendige prosjekter. Han har siden sin utdanning jobbet med bl. andre GoodDog Theatre, Teater Joker, Det Andre Teatret, Sogn og Fjordane Teater og Nordland Teater. Han er også med i improgruppa Harald Impro.

Manus og utvikling:Kristine Grændsen og Preben Rongve
Skuespillere: Kristine Grændsen og Preben Rongve
Prosjektansvarlig: Kristine Grændsen