Mellom jungel og hav

- en stormende fortelling om Chiefen og Sally Jones.

  • Plakat for skuespillet "Mellom jungel og hav" i utstillinga Sally Jones, båten Queen of Congo på vannet, to skuespillere ombord.
    Norsk Maritimt Museum / Kristine Grændsen

En førstereis lengter til sjøs. Å se verden, seile i stormer og oppleve kjærligheten, akkurat som i eventyrene, er er drøm. Og ikke minst å møte apen, den legendariske Sally Jones.

Fortellingen om Sally Jones har førstereisen hørt tusen ganger før, men blir aldri lei.

“Fortellingen begynner en tropisk uværsnatt…Da fødes en gorillaunge dypt inn i den afrikanske regnskogen. Verken måne eller stjerner lyser denne natten. Derfor spår flokkens eldste at den nyfødte kommer til å rammes av mange ulykker i fremtiden.”

Men når førstereisen møter en av sine store helter på brygga, blir fortellingen om Sally Jones mer enn bare en legende. Førstereisen, og de som måtte være til stede, blir med på reisen gjennom jungel og over hav. De må skuffe kull i maskinrommet, rømme fra synkende skip og trøste maskinister med kjærlighetssorg.

Dette er en forestilling om alt mellom jungel og hav, om vennskap, knuste hjerter og forliste skip. Om storm, svik og sjømannslov. Og midt opp i det hele finner vi en førstereis, en maskinist og en ape.

Velkommen til forestilling!

Barneforestillingen spilles på øverste dekk kl. 12:00 og kl. 13:30, i utstillingen «På reise med Chiefen og Sally Jones». Forestillingen passer for barn mellom 5 - 12 år og er inkludert i museumsbilletten. Påmelding og henting av billetter til forestillingen gjøres i besøkssenteret når du kjøper inngang til museet. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder. NB: Vi prioriterer barna og det er de som får utdelt billetter til teaterstykket. Foreldre er selvsagt velkommen til å bli med, men ber om forståelse for at det det er begrenset med plass under forestillingen!

I rollene

Svart-hvitt portrett av skuespiller Kristine Grændsen i stykket "Mellom jungel og hav".

Kristine Grændsen

Kristine Grændsen er  skuespiller og deviser. Hun studerte ved Rose Bruford Drama School i London, og teaterhøyskolen RESAD i Madrid. Hun er medlem av det norsk/engelske teaterkompaniet Setesdal Collective som har spilt på blant annet Edinburgh Fringe og den franske festivalen Dreams Before Dawn. Hjemme i Norge har hun spilt med Antiteateret og er ofte å se på Det Andre Teatret. Med sistnevnte har hun vært med å utvikle og spille i forestillingen FTL og barneforestillingen Teaterkomiteen som skal turnere denne våren. Hun er også med i improgruppa Harald Impro.

Manus og utvikling:Kristine Grændsen og Preben Rongve
Skuespillere: Kristine Grændsen m.flere
Prosjektansvarlig: Kristine Grændsen