Konsert med Ungdomsblokkfløytistene Uranienborg

Ungdomsblokkfløytistene Uranienborg inviterer til konsert i Sentralhallen på Norsk Maritimt Museum.

På programmet står:

Samuel Scheidt: Courante, Alamande og Gaillard
Georg Fr. Händel: Ouvertüre til operaen Orlando 
John Williams: Harrry´s Wondrous World
Viktor Fortin: Lambsborner Nüsse 
Edvard Grieg: Våren
Glenn Miller: Chattanooga Choo Choo
Steve Marshall: Recorder Quartet No.2 - sats 1 og 2
Adrian Wagner: Disney Favorites


Endringer i programmet kan forekomme.

Konserten er inkludert i ordinær museumsbillett.

Ungdomsblokkflytistene_Uranienborg_02.jpg

BLOKKFLØYTISTENE OG UNGDOMSBLOKKFLØYTISTENE URANIENBORG(UBU) ​ble startet på Uranienborg skole 1989 og formålet var å arbeide med blokkfløyten som et fullverdig og seriøst solo- og ensembleinstrument. Leder og dirigent har i alle år vært Svein Egil Skotte. Inkludert nybegynnere og aspiranter er det i dag ca. 70 spillende medlemmer i Blokkfløytistene i alderen 7-25 år. De fleste elevene er med i ensembler og samspillgrupper. Ved siden av blokkfløytens tradisjonelle klassiske repertoar får elevene også opplæring i forskjellig typer folkemusikk som f.eks. norsk, irsk og latin- amerikansk. Blokkfløytistene Uranienborg har siden 1989 gjennomført mange spennende prosjekter og konserter i samarbeid med bl.a. Blokkfløytistene St.Sunniva, Bø Juniorspelemannslag, Steinar Ofsdal, Per Midtstigen, INTI, Hans Fredrik Jacobsen, Tone Hulbækmo og blokkfløytevirtuosen Dan Laurin. Dette har resultert i diverse seminarer og konserter og en live-CD med latin-amerikansk musikk. 

UBU har turnert i England, Nederland, Tyskland, Frankrike, Spania, Italia og Skottland og har deltatt i Oslo Internasjonale Kammermusikkfestival og på Oslo Internasjonale Kirkefestspill. Ensemblet ble valgt ut til å spille ved Nobelprisvinnerkonserten i Oslo Rådhus 2007 og har i mange år deltatt i oppsetningene av Pollicinoav Hans Werner Henze og Cinderellaav Peter Maxwell Davies ved Den norske opera i Bjørvika. I mange år har ensemblet gjennomført prosjektet "Ung barokk" i samarbeid med strykere fra Barratt Due, Ungdomsblokkfløytistene St.Sunniva og profesjonelle musikere fra "Barokkanerne". 

Ensemblet har også gjennomført et spennende jazz-prosjekt med storbandmusikk for blokkfløyteorkester i samarbeid med profesjonelle jazzmusikere og et tilsvarende prosjekt med folkemusikk fra Balkan. Sist høst spilte ensemblet igjen i Den norske opera og deltok i det nordiske prosjektet "Viking-barokk".