Hopp til hovedinnhold

Ingen skal drukne

Siste sjanse til å se Redningsselskapets jubileumsutstilling
"Ingen skal drukne".

  • VR i utstilling.

Opplev en utstilling om redning til sjøs, fra utsatte fiskere på norskekysten i fortiden til flyktninger i Middelhavet i dag. Siden 1891, er 6400 mennesker reddet fra den sikre drukningsdød. Bare i 2015 reddet mannskapene på Redningsselskapets skøyter over 30 mennesker fra å drukne i norske farvann.   

Utstillingen «Ingen skal drukne» inviterer til en vandring gjennom RS 125-årige historie i film, bilder og tekst. De ulike skøyteklassene vises digitalt. Man «går om bord» i en av de aller nyeste redningsskøytene med 360 graders Virtual Reality-briller, og blir med til sjøs. Her befinner du deg plutselig side om side med mann over bord – i vannet! Utstillingen har også en rekke sjøvett-aktiviteter, særlig rettet mot barn og unge.

En av utstillingens sterkeste objekter er en gummibåt som ble plukket opp utenfor Lesvos i Hellas i februar 2016. Det var over 50 mennesker om bord, og ti av disse var barn. Gjenstanden er et talende vitnesbyrd om bunnløs fortvilelse, men også om de som hjelper medmennesker i nød.   

Utstillingen «Ingen skal drukne» ble åpnet i nærvær av Hans Majestet Kong Harald, statsminister Erna Solberg og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen 7. juni 2016. Utstillingen står til 1. oktober 2017.