Hedret og glemt

«Krigsseilerne fra første verdenskrig og det norske samfunnet».

  • Mannskapsbilde
    1/1
    Mannskapsbilde Norsk Maritimt Museum

Boklansering

Torsdag 6. februar lanseres boken «Hedret og glemt. Krigsseilerne fra første verdenskrig og det norske samfunnet». Det blir enkel servering og presentasjon av boken, etterfulgt av samtale mellom forfatter Elisabeth Solvang Koren og historiker og direktør ved HL-senteret Guri Hjeltnes, før det åpnes for spørsmål og diskusjon. Dørene åpnes kl. 16.30, og arrangementet er gratis.

Første verdenskrig var katastrofal for sjøfolk. Til tross for at Norge var nøytralt, omkom mer enn 2100 norske sjøfolk som følge av krigen. Omtrent 10 000 sjøfolk overlevde ett eller flere krigsforlis. I samtiden vekket disse tragediene stor oppmerksomhet og harme, men i ettertid har de blitt glemt.«Hedret og glemt» handler om krigsseilerne fra første verdenskrig, og om hvordan de ble behandlet i det norske samfunnet.

Boken er skrevet av Elisabeth Solvang Koren, førstekonservator ved Norsk Maritimt Museum. Hun har doktorgrad i historie fra Universitetet i Bergen og arbeider særlig med sjøfolks historie. Hun har blant annet laget utstillingen «Torpedert!» i 2017, som handlet om nettopp sjøfolk under første verdenskrig.

Velkommen til en lærerik og tankevekkende aften på Bygdøynes!

Elisabeth S. Koren

Elisabeth S. Koren

Historiker og førstekonservator