-
Hva har du på risengrynsgrøten, kanel og cassia? Norsk Maritimt Museum/Heidi Thöni Sletten | Norsk Maritimt Museum
Krydder fra Det fjerne Østen har satt smak på den norske julematen i flere hundre år. Å lukte på julens krydder er som å reise til fjerne himmelstrøk, men samtidig lukter det av hjemlig jul. Når vi kjenner lukten av krydder som nellik, kardemomme, ingefær og kanel bre seg i huset, strømmer julestemningen på. Men når og hvordan kom ingefæren fra Kina til Norge, og hvordan endte pepperen opp i bakermester Harepus sine pepperkaker? Hva hadde julegrøten vært uten kanel?
«Havneprat» er en omvisning for de som ønsker kulturelt påfyll! Omvisningene er inkludert i inngangsbilletten og varer i ca. 30-40 minutter. Det er trappefri adkomst i museets utstillinger – perfekt for både rullatorer og barnevogner.
Velkommen!
- 1/4
Norsk Maritimt Museum - 2/4
- 3/4
Beate Kjørslevik - 4/4