Hopp til hovedinnhold

Fyrtårnet

Et fyrtårn mot plasten som kveler havet.

  • Innsida av Fyrtårnet ved Norsk Maritimt Museum, laget av søppel fra havet.
    1/1

Det fargerike Fyrtårnet utenfor Norsk Maritimt Museum på Bygdøynes ble reist i forbindelse med utstillingen "Håp for havet?" Utstillingen handlet om hvordan store mengder plast havner i verdenshavene, hvordan livet i havet trues og i siste instans vårt eget livsgrunnlag blir rammet.

  • Fyrtårnet ved Norsk Maritimt Museum, laget av søppel fra havet. På veggene blant annet tauverk i forskjellige farger, samt en livbøye.

Utstillingen ble vist på museet fra mai 2016 og ut januar 2017 og fra juni 2017 vises den på Museet Kystens Arv i Stadsbygd i Sør-Trøndelag.

Sammen med håndverkere fra Folkemuseet var det flere entusiastiske medlemmer av organisasjonen Ocean Hope som bygget Fyrtårnet. Takket være renovasjonsetaten i Longyearbyen og skjærgårdstjenestene på Hvaler og i Kragerø, består tårnet av marint plastavfall fra Svalbard til Ytre Oslofjord.

Fyrtårnet står fremdeles på Bygdøynes. Det er arena for museets undervisningsopplegg om havet og plastsøppel. Fyrtårnet er også veldig populært blant turister og alle andre som bruker uteområdet ved Norsk Maritimt Museum.

Sparebankstiftelsen bidro til finansieringen av Fyrtårnet.

Ta bilde av Fyrtårnet!

Vi vil gjerne se ditt bilde av tårnet, merk det med emneknaggen #håpforhavet og #oceanhope