Bokbad med Arne Emil Christensen - Forfedrenes farkoster

Arne Emil Christensen er en legende innen den norske båtbyggertradisjonen og lanserer sin nye bok "Forfedrenes farkoster". Nå skal han bokbades av Anniken Mihle, tidligere programleder og journalist i NRK, i den nyrestaurerte Båthallen på Norsk Maritimt Museum.

Bokbad i Båthallen

 • (Foto/Photo)

Omgitt av den vakre tradisjonsbåter i den nyrestaurerte Båthallen, skal Christensen nå bokbades av tidligere programleder og journalist i NRK, Anniken Mihle. Boken tar oss med på en reise i båtbyggerkunst fra steinalderen og frem til vår egen båtbyggertradisjon. Arrangementet er gratis og åpent for alle, men det er begrenset med plasser. Du kan benytte lenken lenger ned for å hente ut dine billetter. 

Kafeen holder åpent og selger drikke og snacks i forkant av arrangementet. Det vil bli anledning til å kjøpe boken i etterkant og ikke minst få med deg den nye utstillingen "Sjøveien" som åpnet i sommer!

Billetter til bokbad "Forfedrenes farkoster"

Arrangementet er gratis, men det er begrenset antall plasser til arrangementet. Hent ut dine billetter her.

Om boken "Forfedrenes farkoster"

 • omslag av bok med båter (Foto/Photo)
  Omslag fra boken "Forfedrenes farkoster" pax

I Forfedrenes farkoster følger marinarkeolog Arne Emil Christensen norsk skipsbyggerkunst fra de aller eldste tider og frem mot tidlig moderne tid. Fortellingen starter i det ismassene langsomt trekker seg tilbake, og de første menneskene kommer til Norge. Noen kom vestfra, over havet og den dype Norskerenna. På samme tid beveget reinjegere seg sørfra, over kontinentet med sine mange elver. Hva slags båter brukte de? Var det stokkebåter, uthulte trestammer, som kom først, eller skinnbåter, bygget av dyrebein og greiner, overtrukket med dyrehuder?

Journalist og tidligere programleder fra NRK, Anniken Mihle skal bokbade marinarkeolog Arne Emil Christensen om hans nye bok.

 • eldre mann som ser rett på deg (Foto/Photo)
  1/2
  Marinarkeolog og professor emeritus Arne Emil Christensen Beate Kjørslevik
 • Kvinne som ser mot deg og smiler (Foto/Photo)
  2/2
  Anniken Mihle Stiftelsen Norsk Folkemuseum

Fra eldre og yngre steinalder, gjennom bronsealder og tidlig jernalder, frem mot vikingtidens praktfullt svungne skip og videre til middelalderens påkostete krigsskip og hansatidens rommelige handelsfartøyer. Hele tiden settes vår norske båtbyggerhistorie inn i en større sammenheng, med sideblikk til utviklingen i resten av verden og i blant mot primitive kulturer i dag. 

Boka er en hyllest til alle som sørger for at kunnskapen om norsk skipsbyggertradisjon ikke dør ut. Her står Forbundet KYSTEN i en særstilling. Forfatterens dype kjærlighet til det praktiske arbeidet rundt båtbyggingen gjennomsyrer hele hans fortelling.