Hopp til hovedinnhold

Vårens foredrag i KLINK båtbyggeri

Denne våren inviterer vi til en foredragsrekke i KLINK båtbyggeri. Vi setter fokus på vikingtidens båtbygger, og byr på interessante foredrag fra fagmiljøet rundt rekonstruksjonen av vikingbåten som skal bygges for åpen scene i tiden fremover.

Velkommen til søndagsforedrag i vårt båtbyggeri KLINK

Det skal bygges en replika av en av båtene fra Gokstadfunnet.  Bli med på foredrag og hør mer om hva vi kan lære gjennom en slik rekonstruksjon og om vikingenes rigg og seil.

For å sikre deg plass på foredraget må du kjøpe billett på forhånd. Billetten gjelder også til museets øvrige utstillinger. Følg lenken under for å kjøpe billett. 

Kan draken fly? En diskusjon om vikingskipenes rigg og seil

Søndag 16.04 kl. 13:00

Foredrag ved førstekonservator Terje Planke. Vi kjenner en rekke arkeologiske båtfunn men hva vet vi egentlig om skipenes seil og rigg? I dette foredraget skal vi dykke ned i kildene og undersøke sammenhengen mellom levende tradisjon og de arkeologiske funnene fra 800-tallet. 

Terje har bygget og seilt vikingbåter siden begynnelsen på 1980-tallet. Han har også dokumentert og rekonstruert åpne båter med råseil fra ulike perioder, som jernalder, renessanse i tillegg til norske tradisjonsbåter. Han er førstekonservator på Bygningsantikvarisk seksjon på  Norsk Folkemuseum og professor II ved NTNU.