Fjordbyen - utstillingsåpning!

Norsk Maritimt Museum inviterer til Kafé Fjord sin nyeste utstilling "Fjordbyen" – En solo illustrasjonutstilling skapt av Alyona Storm.

Velkommen til utstillingsåpning kl 16:00 i Kafé Fjord. Utstillingen viser illustrasjoner inspirert av Oslos bydeler, øyer og byens havn, og fremstiller Oslo som en fjordby. Illustrasjonene er til salgs i museumsbutikken FOB. Vi byr på snacks og forfriskninger. Velkommen!

Om Fjordbyen

  • Fjordbyen illustrasjon (Foto/Photo)
    Fjordbyen Alyona Storm

Oslo Fjordby er et prosjekt som viser byens rike havn, inspirerende områder med skjulte skatter, moderne arkitektur, tradisjonelle trehus, strender, øyer og museer. Kunstneren har satt i fokus sine favorittsteder i byen gjennom minimalistiske illustrasjoner, både digitale og i blekk. Her er det noe for alle – områder elsket av lokalbefolkningen så vel som turister - et friskt og sommeraktig uttrykk av Oslo som fjordbyen.


Om kunstneren

  • Alyona Storm (Foto/Photo)
    Alyona Storm Alyona Storm

Alyona Storm er inspirert av harmonien mellom hovedstaden og naturen. Etter å ha flyttet til Oslo for 6 år siden, var hun imponert over nærheten og den enkle tilgangen til byens strender, parker, skog og fjord. Mens folk ofte besøker kjente turiststeder, ønsker kunstneren heller å trekke oppmerksomheten mot Oslos inspirerende øyer, havner og strender.

Kunstneren begynte med skisser av byen og natur fra skjell og kongler hun selv samlet rundt strender og parker i Oslo. Skisser ble til illustrasjoner i blekk, og senere begynte kunstneren også med minimalistiske digitale illustrasjoner av bygninger, skulpturer og båter. Dette ble senere også til abstrakte kart over Oslos bydeler.

Alyona er inspirert av natur og arkitektur, eksperimenterer med ulike teknikker som blekk, akvarell-, akryl-, og oljemaleri, samt minimalistisk digital illustrasjon. Hennes verk har flere ganger blitt utstilt i både gruppe og solo utstillinger i byer som Oslo (Norge), Kyiv, Kherson, Odesa, Lviv (Ukraina).