Velkommen til Fartøyvernets dag!

Skonnerten Svanen holde åpen skute, seilas med dampslepebåten Styrbjörn fra Nordre Akershus kai til Bygdøynes og gratis inngang på Norsk Maritimt Museum for alle som kommer til Bygdøynes med dampbåt.

Dette er en nasjonal dag for å synliggjøre våre flytende kulturminner og alt det frivillige arbeidet som går med til å holde dem med vedlike. Sammen med Norsk Veteranskibsklub vil Norsk Maritimt Museum feire vår flytende kulturarv og kaste glans over de mange ildsjelene som ivaretar dem.

Skonnerten "Svanen" med tre master og for fulle seil ute på vannet, med norsk flagg. (Foto/Photo)

Velkommen om bord!

Skonnerten «Svanen» er det eneste bevarte tremastede skipet fra den norske handelsflåten. Hun ble bygget i Svendborg på Fyn vinteren 1915-1916.  Siden 1972 har hun vært et seilende kulturminne for Norsk Maritimt Museum. Sammen med frivillige ivaretar museet skuta.

Opplev en smakebit av norsk seilskute historie om bord.

Åpen skute fra kl. 12:00 til kl. 17:00.

Gratis inngang. Slappkista holder åpen.

Strybjrn_landsstevnet_2015_F_Heidi_14.JPG (Foto/Photo)

Bli med å seil med Styrbjörn!

Slepebåten «Styrbjörn» ble bygd ved Göteborgs Nya Verksted i 1910. Helt fram til 1963 opererte hun under svensk flagg på havna i Narvik hvor hun assisterte malmbåter. I 1979 ble den kjøpt av Norsk Veteranskibsklub og en aktiv dugnadsgjeng arbeidet i mange år for å restaurere «Styrbjörn»

Nordre Akershus (ved rådhuset) kai til Bygdøynes
kl. 12:00 retur kl. 14:00.
kl. 15:30 retur kl. 17:00.

En vei: 200,- for voksne. 50,- for barn (under 15 år). Tur/retur kr 300,- for voksne. 75,- for barn.

  •  (Foto/Photo)


Sammen med Norsk Forening for Fartøyvern markerer vi Frivillighetens år. Verneverdige fartøy i hele landet inviterer til å feire med omvisning på veteranbåter over hele landet!