Hopp til hovedinnhold

Velkommen ombord i Bispevika 16!

I dag, den 16. mai, er det 16. skipsvraket i Bispevika ferdig utgravd, dokumentert i felt og alle delene tatt opp av byggegropa. Vi ønsker i den anledning å vise frem det noe mystiske og spesielle renessanseskipsvraket, som bød på overraskelser fra begynnelse til slutt. Velkommen om bord!

  • Skipsvraket Bispevika 16
    1/1
    Skipsvraket Bispevika 16

For akkurat en måned siden begynte det å dukke opp rester av skipsvrak på tomt B8a, i det gamle havneområdet i Bispevika. Så langt har vi avdekket tre skipsvrak som vi arbeider med i skrivende stund. Skipsvrakene ligger nede i sjøbunnslag som er antatt å være fra tidlig nytid, det vil si en gang mellom 1537 og den store bybrannen i 1624. Skipsvrakene kalles Bispevika 16, 17 og 18. I dag er det første av dem ferdig undersøkt i felt og tatt inn til videre dokumentasjon og forskning ved Norsk Maritimt Museum. 

I denne videoen vil feltleder Christian Rodum ta dere med på en liten rundtur i det noe snåle, men spennende skipsfunnet Bispevika 16. Ombord i det 10 meter lange båtvraket var det bevart blant annet en dregg, et komplett ildsted, flere kokepotter og kar. Det ble også funnet en kjempefin kam som kan ha tilhørt mannskapet i båten.