Hopp til hovedinnhold

Ressurssider

  • Bilde av to hefter. Hefte "Båten" har en oransje sirkel med en hvit trekant inni og en strektegning av en tradisjonsbåt. Det andre hefte står det  "Oppdag havet" inni en blå klatt.

Undervisningsmateriell på museet

Skoleklasser som er på egen hånd på museet kan få klassesett av våre aktivitetshefter. Heftene passer for 1. til 7. trinn.

OPPDAG HAVET
Heftet er laget til utstillingen «Oppdag havet» på dekk 3. Utstillingen er et magisk undervannseventyr om myter, monstre og havets helter. En historisk reise med marinearkeologiske funn og marin forsøpling i form av plastmonstre. I heftet skal eleven finne ulike ting i utstillingen, dra på ord-jakt og bli kjent med materialer. Bak på heftet er det en «PlastChallenge» og barna får med heftet hjem.

BÅTEN
Heftet er laget til utstillingen «Sjøveien» som vises i Båthallen. I utstillingen finner du flere av tradisjonsbåtene fra museets rike båtsamling og gjenstander fra de store utgravingene som har foregått de siste to tiårene i Bjørvika i Oslo. I heftet skal elevene se og lære hva en tradisjonsbåt er. De må finne ut hva delene i båten heter, hva den er laget av og kanskje hvorfor den har den formen den har.  

Be om heftene i besøkssenteret når dere kommer. Ta med skrivesaker!

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2