Hopp til hovedinnhold

Førpremiere "Alene i Atlanteren"

I samarbeid med NRK inviterer vi til en podkastdokumentar fra NRKs serie Hele historien.

Arrangementet er gratis, og du kan melde deg på via lenken under.

Vi inviterer til en lyttepremiere på podkasten "Alene i Atlanteren" på Norsk Maritimt Museum. Podkasten har offisiell premiere 12. oktober.
Arrangementet er gratis men krever påmelding via lenken under. 
Det blir en kort introduksjon ved de som har arbeidet med denne podkasten og servering av kaffe og te og noe å bite i. 

Velkommen!

  • Mann i livbåt etter skipsforlis
    US Coastguard

Om historien - Dobbel tragedie

I mars i år var det 50 år siden norsk skipsfart rammet av en dobbel tragedie. Tilsammen var det 62 sjøfolk om bord på MS Anita og Norse Variant.
Først sendte MS Norse Variant ut nødmelding. Mannskapet på 30 skulle forlate fartøyet i orkan. Skipet var hardt skadd og tok inn vann. Kapteinen fikk snudd skuta og satte kurs tilbake mot østkysten av USA. Så ble skroget brutt ned av enorme brottsjøer. Motormann Stein Gabrielsen kom seg opp på en redningsflåte og kjempet alene mot uværet i over 3 døgn.

  • Lasteskip MS Anita
    Digitalt Museum

Samtidig ble MS Anita meldt savnet. Dette lasteskipet gikk også med biler fra Tyskland til USA. I Virginia hadde det lastet kull og skulle tilbake til Europa, akkurat som Norse Variant. Det var bare noen få sjømil mellom dem. Men MS Anita forsvant uten andre spor enn noen flåter og redningsvester som ble funnet.

Over 2 episoder fortelles historien om lasteskipene, pårørende og motormann Stein Gabrielsens dramatiske kamp for livet. 
Regi Kjetil Saugestad.