Brygga mot fjorden

Brygga mot fjorden

Brygga er en integrert del av museets arkitektur og gir publikum passasje mellom de nordvestre og sørøstre deler av vår tomt på Bygdøynes. I flere år var anlegget avstengt, men en gave fra Shippingklubben gjorde det mulig å gi adgang til brygga og fjorden igjen.

Les mer om Brygga mot fjorden
Gjøahavn

Gjøahavn

Lengst nord på museets område ligger Gjøahavn. Dette er hjemmehavnen for noen museumsbåter og omlag femten privateide tradisjonsbåter. Her finner du også Roklubben Åretak.

Les mer om Gjøahavn
Krigsseilermonumentet

Krigsseilermonumentet

Krigsseilermonumentet for 2. verdenskrig ble innviet 29. september 1980 av Kong Olav V. Frigjøringsdagen 8. mai blir hvert år markert med en høytidelighet ved Krigsseilermonumentet på Bygdøynes, hvor våre sjøfolk fra handelsflåten og Marinen hedres for innsatsen under andre verdenskrig. I 2014 ble også sjøfolkene fra første verdenskrig hedret.

Les mer om Krigsseilermonumentet
SS "Svanen"

SS "Svanen"

Sesongen 2014 har vært god for museets skonnert S/S "Svanen". Belegget har vært meget godt, fra mai til september, og gjennom bruk ser vi at levetidsforlengelsen 2011-2012 har vært både helt nødvendig og meget gunstig for den form for allsidig bruk som skuta skal ha. Foruten tokt med ungdommer har skuta deltatt i Grunnlovskonvoien, vært med på Forbundet Kystens landsstevne i Oslo og vært en attraksjon på Trebåtfestivalen i Risør.

Les mer om SS "Svanen"
RS 1 - Redningsskøyte nr 1:  "Colin Archer"

RS 1 - Redningsskøyte nr 1: "Colin Archer"

Redningsskøyta RS1 "Colin Archer" tjenestegjorde langs norskekysten i hele 40 år. Skøyta er nasjonalt og internasjonalt det mest kjente flytende fartøy fra Norge. Etter en brann i 2013 har museet vært spent på om skøyta kom tilbake i god skikk? Alt gikk over våre forventninger sommeren 2014!

Les mer om RS 1 - Redningsskøyte nr 1: "Colin Archer"
Seilskøyta S/Y "Venus"

Seilskøyta S/Y "Venus"

Seilskøyta "Venus" ble bygget av Colin Archer i Larvik i 1889 og ble hurtig en vellykket regattabåt. Vi tror den er den eldste lystbåt i bruk i Norge - Venus feirer 125 år i 2014!

Les mer om Seilskøyta S/Y "Venus"
"Sjøhuset" og naustene

"Sjøhuset" og naustene

På den sørlige delen av Museets tomt ligger to brune naust og et gult anlegg vi kaller "Sjøhuset". Brygga fra Glein, Dønna på Helgeland i Nordland ble brukt til fisketilvirkning. Nede i det gule huset er det to tømra saltboder.

Les mer om "Sjøhuset" og naustene
Polfarere i bronse

Polfarere i bronse

14. desember 2011, på dagen hundre år etter at Roald Amundsen og hans mannskap nådde Sydpolspunktet, avduket Kong Harald kunstneren Håkon Anton Fagerås' minneskulptur i bronse og granitt.

Les mer om Polfarere i bronse