Det sanselige 1700-tallet!

Det sanselige 1700-tallet!

Velkommen til utstillingen "Det sanselige 1700-tallet". Lær mer om globaliseringens århundre.

Les mer om Det sanselige 1700-tallet!
"Ingen skal drukne"

"Ingen skal drukne"

Se Redningsselskapets historie gjennom 125 år på Norsk Maritimt Museum på Bygdøy i Oslo.

Les mer om "Ingen skal drukne"
Vi har "Håp for havet?" -har du?

Vi har "Håp for havet?" -har du?

Norsk Maritimt Museums hovedutstilling i 2016 tar for seg den dramatiske veksten i forsøplingen av verdenshavene. Bli med på oppdrag #håpforhavet du også!

Les mer om Vi har "Håp for havet?" -har du?
"Bruksbåter: Båten, fisken og havet"

"Bruksbåter: Båten, fisken og havet"

I dag betrakter vi vannet som en barriere. Vi bygger broer og tunneler for å krysse fjorden. På 1800-tallet var det omvendt. Da var det havet og fjordene som bandt bygdene og byene sammen. Og det var båtene som muliggjorde transport av fisk, varer og folk. I en evig runddans fulgte menneskene etter ressursene og møtte hverandre til felles arbeid.

Les mer om "Bruksbåter: Båten, fisken og havet"

TIDLIGERE SKIFTENDE UTSTILLINGER:


A. B. Wilses skipsfotografier

A. B. Wilses skipsfotografier

I rampen mellom foajeen og dekk U viser vi et utvalg av Norsk Maritimt Museums samling av helt unike skipsfotografier etter fotografen Anders Beer Wilse. Museet samling omfatter nærmere 1300 glassplater, så her har vi kun plass til noen smakebiter.

Les mer om A. B. Wilses skipsfotografier
"Skipskirkegården i Bjørvika"

"Skipskirkegården i Bjørvika"

Arkeologene ved Maritimt Museum har i Bjørvika kommet over alt fra hverdagslivets kuriositeter til den best bevarte samlingen av 1500- og 1600-talls båter i Norge. Funnene har gitt nye perspektiver på Oslo havns historie, og har vakt internasjonal oppsikt.

Les mer om "Skipskirkegården i Bjørvika"
"Verdens fraktemenn"

"Verdens fraktemenn"

Den norske handelsflåten har i over 150 år vært blant verdens største. Vi har vært stolte av å kunne kalle oss «Verdens fraktemenn». Hvordan ble det slik? Se utstillingen på dekk 2.

Les mer om "Verdens fraktemenn"
"B6 Expo": skutefunn fra Bjørvika, Oslo

"B6 Expo": skutefunn fra Bjørvika, Oslo

Bak "Bjørvikautstillingen" i Sal for skiftende utstillinger montere vi selve funnet av skute nummer 6 fra Bjørvika på et metallskjelett. Når arbeidet tillater det kan publikum få se på og høre om byggeprosessen.

Les mer om "B6 Expo": skutefunn fra Bjørvika, Oslo
Mestrer vi kulda, mørket og isen?

Mestrer vi kulda, mørket og isen?

På dekk 2, i utstillingen "Norge er havet", hadde seksjonen på venstre hånd i triangelet tittelen "Sett kurs". Den stod i et område der utstilling og tema skal skifte med jevne mellomrom. Første temautstilling handlet om skipsfart og leting etter olje og gass i arktiske strøk og var produsert i samarbeid med DNV GL.

Les mer om Mestrer vi kulda, mørket og isen?
"Krigsseilerne"

"Krigsseilerne"

På Bygdøynes er vi hvert år ansvarlig for minnemarkeringen på Krigsseilermonumentet på Frigjøringsdagen 8. mai. I Museumskafeen har vi i to perioder vist en mindre skiftende utstilling om marinens og handelsflåtens innsats under annen verdenskrig. Denne utstillingen hang opprinnelig i Shippingklubben.

Les mer om "Krigsseilerne"
KARL ERIK HARR: Kunstutstilling - "Fra Nordland til Bergen"

KARL ERIK HARR: Kunstutstilling - "Fra Nordland til Bergen"

Jektefarten fra Nord-Norge til Bergen pågikk gjennom mange hundre år. Langs en av verdens hardeste skipsleier selite nordlendningene med tran, tørrfisk og rogn til Bergen.

Les mer om KARL ERIK HARR: Kunstutstilling - "Fra Nordland til Bergen"