Tungtvannsaksjonen på Norsk Maritimt Museum

Tungtvannsaksjonen på Norsk Maritimt Museum

Se et av fatene med tungtvann som ble med fergen "D/F Hydro" ned i 1944. Utstilles på Norsk Maritimt Museum i forbindelse med TV-suksessen "Tungtvannsaksjonen" på NRK.

Les mer om Tungtvannsaksjonen på Norsk Maritimt Museum
Seilyachtenes storhetstid

Seilyachtenes storhetstid

Norge har en stolt regatta- og båtbyggerhistorie, også når det gjelder seilbåter. Sommerens "Hot Spot"-utstilling tar for seg vår tidlige regattahistorie i tekst og fotografier!

Les mer om Seilyachtenes storhetstid
A. B. Wilses skipsfotografier

A. B. Wilses skipsfotografier

I rampen mellom foajeen og dekk U viser vi et utvalg av Norsk Maritimt Museums samling av helt unike skipsfotografier etter fotografen Anders Beer Wilse. Museet samling omfatter nærmere 1300 glassplater, så her har vi kun plass til noen smakebiter.

Les mer om A. B. Wilses skipsfotografier
"Krigsseilerne"

"Krigsseilerne"

På Bygdøynes er vi hvert år ansvarlig for minnemarkeringen på Krigsseilermonumentet på Frigjøringsdagen 8. mai. I Museumskafeen har vi en mindre skiftende utstilling om marinens og handelsflåtens innsats under annen verdenskrig. Denne utstillingen hang opprinnelig i Shippingklubben.

Les mer om "Krigsseilerne"
"Skipskirkegården i Bjørvika"

"Skipskirkegården i Bjørvika"

Arkeologene ved Maritimt Museum har i Bjørvika kommet over alt fra hverdagslivets kuriositeter til den best bevarte samlingen av 1500- og 1600-talls båter i Norge. Funnene har gitt nye perspektiver på Oslo havns historie, og har vakt internasjonal oppsikt.

Les mer om "Skipskirkegården i Bjørvika"
"Bruksbåter: Båten, fisken og havet"

"Bruksbåter: Båten, fisken og havet"

I dag betrakter vi vannet som en barriere. Vi bygger broer og tunneler for å krysse fjorden. På 1800-tallet var det omvendt. Da var det havet og fjordene som bandt bygdene og byene sammen. Og det var båtene som muliggjorde transport av fisk, varer og folk. I en evig runddans fulgte menneskene etter ressursene og møtte hverandre til felles arbeid.

Les mer om "Bruksbåter: Båten, fisken og havet"

TIDLIGERE SKIFTENDE UTSTILLINGER:


KARL ERIK HARR: Kunstutstilling - "Fra Nordland til Bergen"

KARL ERIK HARR: Kunstutstilling - "Fra Nordland til Bergen"

Jektefarten fra Nord-Norge til Bergen pågikk gjennom mange hundre år. Langs en av verdens hardeste skipsleier selite nordlendningene med tran, tørrfisk og rogn til Bergen.

Les mer om KARL ERIK HARR: Kunstutstilling - "Fra Nordland til Bergen"