Ny utstilling: Seilyachtenes storhetstid

Ny utstilling: Seilyachtenes storhetstid

Norge har en stolt regatta- og båtbyggerhistorie. Sommerens "Hot Spot"-utstilling tar for seg vår tidlige regattahistorie!

Les mer om Ny utstilling: Seilyachtenes storhetstid
"Krigsseilerne"

"Krigsseilerne"

På Bygdøynes er vi hvert år ansvarlig for minnemarkeringen på Krigsseilermonumentet på Frigjøringsdagen 8. mai. I Museumskafeen har vi en mindre skiftende utstilling om marinens og handelsflåtens innsats under annen verdenskrig. Denne utstillingen hang opprinnelig i Shippingklubben.

Les mer om "Krigsseilerne"
"Skipskirkegården i Bjørvika"

"Skipskirkegården i Bjørvika"

Arkeologene ved Maritimt Museum har i Bjørvika kommet over alt fra hverdagslivets kuriositeter til den best bevarte samlingen av 1500- og 1600-talls båter i Norge. Funnene har gitt nye perspektiver på Oslo havns historie, og har vakt internasjonal oppsikt.

Les mer om "Skipskirkegården i Bjørvika"
"Bruksbåter: Båten, fisken og havet"

"Bruksbåter: Båten, fisken og havet"

I dag betrakter vi vannet som en barriere. Vi bygger broer og tunneler for å krysse fjorden. På 1800-tallet var det omvendt. Da var det havet og fjordene som bandt bygdene og byene sammen. Og det var båtene som muliggjorde transport av fisk, varer og folk. I en evig runddans fulgte menneskene etter ressursene og møtte hverandre til felles arbeid.

Les mer om "Bruksbåter: Båten, fisken og havet"

TIDLIGERE SKIFTENDE UTSTILLINGER:


KARL ERIK HARR: Kunstutstilling - "Fra Nordland til Bergen"

KARL ERIK HARR: Kunstutstilling - "Fra Nordland til Bergen"

Jektefarten fra Nord-Norge til Bergen pågikk gjennom mange hundre år. Langs en av verdens hardeste skipsleier selite nordlendningene med tran, tørrfisk og rogn til Bergen.

Les mer om KARL ERIK HARR: Kunstutstilling - "Fra Nordland til Bergen"