Norsk Maritimt Museum på Digitalt Museum

Norsk Maritimt Museum på Digitalt Museum

Digitalt Museum er en felles nasjonal database, hvor man kan søke i norske museumssamlinger blant bilder, gjenstander, kunst og bygninger. Av Norsk Maritimt Museums samlinger er nå gjenstandssamlingen tilgjengelig på Digitalt Museum.

Foreløpig er bare en brøkdel av museets store fotosamling lagt ut, men vi arbeider kontinuerlig med digitalisering av både denne og våre andre samlinger. Databasen oppdateres derfor stadig. Gjenstander fra arkeologiske utgravninger er foreløpig ikke tilgjengelige. Museet har valgt å publisere poster uten bilder for å tilgjengeliggjøre opplysninger om samlingen, og vi arbeider også med å knytte bilder til alle postene.

Søk i Norsk Maritimt Museums samlinger på DigitaltMuseum her

M/S 'Troll Forest' i Iran

M/S 'Troll Forest' i Iran

I november 2013 mottok Norsk Maritimt Museum en bildesamling fra Knut Erik Knudsen, tidligere fotograf for VG og Rederiforbundet. Den omfangsrike fotosamlingen gir et unikt og forståelse av livet og arbeidet ombord i norske skip i en periode som museet har lite dokumentasjon fra.

Les mer om M/S 'Troll Forest' i Iran
M/T 'Ross Head' ved ekofiskfeltet

M/T 'Ross Head' ved ekofiskfeltet

I 2013 mottok Norsk Maritimt Museum en bildesamling fra Knut Erik Knudsen, tidligere fotograf for VG og Rederiforbundet. Den omfangsrike fotosamlingen gir et unikt og forståelse av livet og arbeidet ombord i norske skip i en periode som museet har lite dokumentasjon fra.

Les mer om M/T 'Ross Head' ved ekofiskfeltet
M/S 'Vikara' til Newfoundland

M/S 'Vikara' til Newfoundland

I 2013 mottok Norsk Maritimt Museum en bildesamling fra Knut Erik Knudsen, tidligere fotograf for VG og Rederiforbundet. Den omfangsrike fotosamlingen gir et unikt innblikk i norsk skipsfart i perioden 1974 - 1987, og bidrar til en forståelse av livet og arbeidet ombord i norske skip i en periode av norsk sjøfartshistorie som museet har lite dokumentasjon fra.

Les mer om M/S 'Vikara' til Newfoundland
Vietnamesiske båtflyktninger i Hong Kong

Vietnamesiske båtflyktninger i Hong Kong

I 2013 mottok museum en bildesamling fra Knut Erik Knudsen, tidligere fotograf for VG og Rederiforbundet. Den omfangsrike fotosamlingen gir et unikt innblikk i norsk skipsfart i perioden 1974 - 1987, en periode av norsk sjøfartshistorie som museet har lite dokumentasjon fra.

Les mer om Vietnamesiske båtflyktninger i Hong Kong
Med M/S 'Westwood Jago' til Tokyo

Med M/S 'Westwood Jago' til Tokyo

I 2013 mottok museum en bildesamling fra Knut Erik Knudsen, tidligere fotograf for VG og Rederiforbundet. De over 2000 lysbildene fra syv norske skip gir et unikt innblikk i norsk skipsfart i perioden 1974 - 1987.

Les mer om Med M/S 'Westwood Jago' til Tokyo
Skipsfotografen Wilse

Skipsfotografen Wilse

Det er 150 år siden fotografen Anders B. Wilse (1865-1949) ble født. I den anledning stiller Norsk Maritimt Museum ut et utvalg av Wilses skipsfotografier fra en tid da den norske sjøfartsnasjonen var i sterk utvikling.

Les mer om Skipsfotografen Wilse
Norsk Sjøfartsmuseum bygges

Norsk Sjøfartsmuseum bygges

I anledning museets 100-års jubileum publiserer Norsk Maritimt Museum en digital mappe med bilder fra byggingen av museet, på DigitaltMuseum.

Les mer om Norsk Sjøfartsmuseum bygges
I Generalitetsgården på Norsk Folkemuseum

I Generalitetsgården på Norsk Folkemuseum

I anledning museets 100-års jubileum publiserer Norsk Maritimt Museum en digital utstillingsmappe fra Generalitetsgården på Norsk Folkemuseum, på DigitaltMuseum.

Les mer om I Generalitetsgården på Norsk Folkemuseum
Førstereis ombord i M/S «Binny»

Førstereis ombord i M/S «Binny»

Norsk Maritimt Museum har publisert en fortelling på DigitaltFortalt i samarbeid med Kjell Tore Kristensen, pensjonert politimann og tidligere sjømann.

Les mer om Førstereis ombord i M/S «Binny»
Norsk Sjøfartsmuseums første utstilling

Norsk Sjøfartsmuseums første utstilling

I anledning museets 100-års jubileum publiserer Norsk Maritimt Museum en digital utstillingsmappe fra Ridehuset på Norsk Folkemuseum, på DigitaltMuseum.

Les mer om Norsk Sjøfartsmuseums første utstilling
Nytt album fra Jubileumsutstillingen i 1914

Nytt album fra Jubileumsutstillingen i 1914

Den 15. mai 2014 markerer vi 100-årsdagen for åpningen av Jubileumsutstillingen på Frogner 1914. I denne anledning publiserer Norsk Maritimt Museum sin første digitale utstillingsmappe på DigitaltMuseum.

Les mer om Nytt album fra Jubileumsutstillingen i 1914
Julaften til sjøs anno 1913

Julaften til sjøs anno 1913

Da mannskapet på «Viva» feiret julaften 1913 hadde de allerede tilbrakt over to måneder til sjøs og hadde ennå to uker igjen før de kunne komme i land. Man kan forestille seg at sjømennene, noen av dem svært unge, har gjort det de kunne for å skape julestemning ombord – med juletre laget av det de hadde for hånden.

Les mer om Julaften til sjøs anno 1913