Besøksrekord på Norsk Maritimt Museum

Allerede ved utgangen av august hadde vel 85000 gjester besøkt Norsk Maritimt Museum. Det er mer enn det totale besøkstallet for hele 2013. - Dette er en svært gledelig utvikling, og vi ligger godt an til å passere over 100 000 besøkende i år, sier direktør Espen Wæhle.

- Én viktig årsak til rekordinteressen er åpningen av det interaktive «Norge er havet», der de besøkende blant annet får oppleve norsk maritim næring gjennom flere spennende installasjoner og spill. Men folk har mer å glede seg til. I slutten av september åpner vi nok en ny stor utstilling, som vi også har store forventninger til, forteller Espen Wæhle.

Sjøfolk gjennom 1000 år

Utstillingen «Til sjøs!», som åpner 26. september, speiler hverdagslivet om bord gjennom hørespill, gjenstander, historiske bilder og tekster. – Vi går inn i livet til 12 forskjellige sjøfolk fra forskjellige epoker i mer enn 1000 år av norsk sjøfartshistorie, forteller førstekonservator Elisabeth S. Koren. - Hva tenkte skipskirurgen på et norsk slaveskip, hvordan var det å være kvinnelig telegrafist, ro viking eller servere på amerikalinjen? Dette er en utstilling om mennesker og sjøfartens store betydning for Norge gjennom alle tider, sier Koren.

- Også sjøfarten i dag blir presentert. Gjennom en stor videprojeksjon får publikum se glimt fra dagens arbeidsliv til sjøs. Filmen er tatt opp på tre skip: passasjerfergen «Kongen» i Oslofjorden, supplyskipet «Far Solitaire» i Nordsjøen og godsskipet «Star Java» i Rotterdam og under seilas til Antwerpen. Filmen tematiserer dagens høyteknologiske skipsfart, sjøfolks fravær fra hjem og familie, og og den dramatiske nedgangen i antallet norske sjøfolk, avslutter Elisabeth S. Koren.

Ytterligere informasjon:

Direktør Espen Wæhle Tlf.: 476 88 097

Førstekonservator Elisabeth Koren, Tlf.: 92 26 87 43.

Bildet viser elever som besøker Statoils stand under Ocean Talent Camp Bygdøy, mai 2014. Foto: NMM/Beate Kjørslevik.