Skoletilbudet ved Norsk Maritimt Museum

Skoletilbudet ved Norsk Maritimt Museum

Norsk Maritimt Museum på Bygdøynes er et landsdekkende museum for sjøfart, kystkultur og undervannsarkeologi. Skoleklasser som besøker Norsk Maritimt Museum har gratis adgang til museet, og kan besøke det uten forhåndsbestilling. Dersom man ønsker å forhåndsbestille omvisning med tilhørende materiell, kan det gjøres via lenken nederst i artikkelen.

Gratis adgang for klasser på egenhånd

Klasser i følge med lærer som ønsker å besøke museet på egenhånd kommer inn gratis. Omvisning for skoleklasser koster 500,-.

Interaktive utstillinger og mye å lære 

Bruk våre interaktive utstillinger til læring om norske maritime tradisjoner, her er det mye å gjøre og oppleve for de alle trinn. I våre basisutstillinger "Til sjøs!" og "Norge er havet" er det flere installasjoner for interaktiv læring, for eksempel det store rederspillet "Sjøens motorvei". Disse utstillingene passer best for mellomtrinnet og til og med videregående trinn. I utstillingen "Skipet" er det et basseng med radiostyrte båter og et tilhørende Elias-rom for de aller minste. 

Visning av panoramafilmen ”Med havet som levevei” i Supervideografen er inkludert i alle besøk til Norsk Maritimt Museum. Filmen varer i 18 minutter og er en spektakulær reise langs Norges lange kyst.   

Hvordan komme seg dit?

Norsk Maritimt Museum ligger ytterst på Bygdøy (Bygdøynesveien 37) og nås fra sentrum med Buss 30, eller i sommerhalvåret på 15 minutter fra Rådhusplassen med rutebåt 91. Kjøp gjerne Rufuskort via www.trafikanten.no. Det er egen bussparkering ved museet. 

Bestilling og spørsmål

Send din forespørsel til booking@marmuseum.no.