Vi har "Håp for havet?" -har du?

Vi har "Håp for havet?" -har du?

Norsk Maritimt Museums hovedutstilling i 2016 tar for seg den dramatiske veksten i forsøplingen av verdenshavene. Bli med på oppdrag #håpforhavet du også!

Er det håp for havet?

Ingen vet sikkert hvor mye søppel som havner i havet hvert år. Men vi vet at avfallet skaper store problemer for plante- og dyrelivet. Dyr og sjøfugl vikler seg inn i gamle nøter og skades, mens fisk og andre organismer fylles med mikroplast som vandrer oppover i næringskjeden. 

For det enkelte mennesket er havet uendelig stort. Men til sammen skaper menneskenes avfall et betydelig problem. Tror vi at vi kan bruke havet som søppelkasse uten at det får konsekvenser? Hvordan havner søppelet i havet, hvor kommer det fra? Hvilke problemer står vi ovenfor, og aller viktigst – hvordan kan vi løse dem?

Disse problemstillingene tas opp i utstillingen "Håp for havet?". Besøkende til utstillingen oppfordres til å bli med på oppdrag, og gi innspill til hvordan politikere, næringsliv om hvordan du og jeg kan redusere problemet. Ved utstillingens slutt planlegges en "ekspedisjon" til Stortinget, hvor løsningsforslagene vil overleveres!  

Vi har håp for havet! Har du? 

Følg oss på Instagram og Facebook #håpforhavet #maritimtmuseum

Hver helg frem til 19. juni kan du være med å bygge "Fyrtårnet" sammen med Ocean Hope. Søndager mellom 12-15 kan du bygge din egen drømmefanger sammen med kunstneren Solveig Egeland.